1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Грижа за пролетните култури: Царевица

Грижа за пролетните култури: Царевица

Първата важна стъпка след поникването на царевицата е контрола на плевели, а все по-често и неприятели

Падналите през последния месец валежи в комбинация със затоплянето на времето ще провокират бързото развитие на пролетните култури. Подходящите условия за развитие на пролетниците дават надежда за висок потенциал, който може да компенсира последствията от ужасния есенно - зимен период.

Ние в Лебозол знаем как да запазим и увеличим този потенциал много ефективно, а това е много важно точно в трудни години.

Първата важна стъпка след поникването на царевицата е контрола на плевели, а все по-често и неприятели. Използването на хербициди винаги води до стрес за културното растение, а употребата на така наречените генерици и смесването на две и повече активни вещества може значително да засили този стрес. Аминозол® е еталон при справяне със стреса и дълги години ни демонстрира чудесни резултати приложен съвместно с хербициди.  Задължително е да отбележим, че Аминозол® играе и роля на прилепител и омокрител и поради това НЕ препоръчваме добавянето на още прилепител към разтвора.

 Много е важно да знаем, че Цинка и Бора трябва да бъдат доставени на царевичните растения в ранна фаза до 6-ти лист, а най-подходящи подходящи продукти са Микс за Царевица СК, Цинк 700 СК+ Лебозол Бор или ТриМакс СК.

 Ако условията се запазят добри можем да подпомогнем добива и в по-късна фаза (до колкото ни позволява техниката) като снабдим растенията с допълнителни количества Азот чрез Нутриплант 36 в комбинация със Сяра 800 СК.

 

listno-lebosol

За индивидуални препоръки за Вашите култури, моля обърнете се към нашите специалисти по региони.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.