1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Качествени торове с намален въглероден отпечатък от Агрополихим

Качествени торове с намален въглероден отпечатък от Агрополихим

Компанията представи на АГРА 2024 най-търсените си продукти

Интересни и полезни за земеделците продукти показа на стилния си щанд Агрополихим АД на Международното изложение в Пловдив Агра 2024.

През последната година компанията направи сериозни инвестиции, които гарантирано осигуряват доставки на течен азотен тор с европейско качество.

„Ние от Агрополихим стартирахме голям проект. От Италия закупихме нови автоцистерни. Те са с най-високо ниво на оборудване, което ще позволи осъществяване на качествен контрол над продукта от момента на вземане на проба от Централна изпитвателна лаборатория на Агрополихим до момента на осъществяване на доставката до клиента“, обясни Павел Павлов, регионален агроном за Югозападна и Югоизточна България в Агрополихим АД.

Конфигурацията на новия прикачен инвентар е поверена на титулувани брандове и е изцяло съобразена със спецификите на превозване на всички видове течни торове. Специален материал с допълнителна изолация обещава, че при понижение на температурите течният тор няма да кристализира, а подсилено покритие защитава продукта в танка при летни горещини и други атмосферни амплитуди.

павел павлов

Павел Павлов, регионален агроном за Югозападна и Югоизточна България в Агрополихим АД

Павел Павлов припомни още, че дружеството е стартирало нов проект, свързан с един от най-търсените сред земеделските производители азотни торове – Амониев нитрат с намалено съдържание на въглероден диоксид. Това дава допълнително  конкурентно предимство и принос в амбициите на Агрополихим да бъде безспорен лидер на пазара на торове в процеса на трансформация към нисковъглеродна икономика и зелено земеделие.

Агрополихим получи през миналата година първата доставка на „син“ амоняк за Европа. Това направи компанията пионер в рамките на ЕС в производството на торове с нисък въглероден отпечатък.

син амоняк

Агрополихим навлиза в период на интензивни инвестиции и иновации, като целта е по-чиста околна среда и устойчивост на производството. „Агрополихим има амбицията да бъде мотор на този „син“ преход и приветства всички свои партньори да станат част от него“, допълни агроном-консултантът на акционерното дружество. Той даде препоръки за пролетната кампания земеделците да прилагат предсеитбено NР и NРК торове. Към тях са прибавени много важни за културите микроелементи като сяра и цинк.

агрополихим

Агрополихим има опит с производството на гранулирани торове - амониев нитрат и карбамид с инхибитор. Всички те са с високо качество на добри цени.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.