1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. КВС Агро България със заслужено признание на АГРА 2024 за продукта USB 20.20

КВС Агро България със заслужено признание на АГРА 2024 за продукта USB 20.20

Валентин Трайков, управител: Наградата е признание за нашия труд от продължение на 25 години

КВС Агро България грабна награда за иновация на АГРА 2024 за продукта USB 20.20. „Благодаря на организаторите от АГРА и на уважаемото жури. За нас е огромна чест да получим тази награда. Тя е признание за нашия труд от продължение на 25 години“, каза на церемонията по награждаването управителят Валентин Трайков.

С какво биоторът USB 20.20 е иновативен?

USB 20.20 предпазва и лекува недостига на микроелементите мед и цинк, 20.20 има антисептични свойства (антивирусни, антибактериални и противогъбични), репелентен ефект, коригира и подобрява качествата на почвата, притежава антистрес ефект (високи и ниски температури, засушаване и преовлажняване, болести, неприятели и др.).

При третиране на семената с USB 20:20 се подобрява покълването им. Младите растения покълват по-дружно и по-енергично, стават по-устойчиви на болести и неприятели. USB 20:20 намалява повредите по листата и плодовете, като заздравява клетъчната структура. Също така, оказва значително влияние върху темповете на растежа на корените, братята, леторастите и цъфтежа. USB 20:20 е много ефективен за стимулиране на растежа и увеличаване на добива на земеделските култури.

„Целият екип на КВС Агро България сме щастливи и доволни от наградата за иновация, която получихме. Продуктът USB 20.20 е регистриран за биологично производство, може да се използва и в конвенционалното. Освен цинк и мед, той съдържа и хитин - структурен елемент, който помага за съхранение на енергията в клетката и за структурното формиране на клетъчната стена. Това дава възможност на растенията да преодоляват много по-лесно неблагоприятните условия. Освен това продуктът има антибактериално и нематоцидно действия. Може да бъде прилаган няколко пъти в рамките на една вегетация. Дозата на приложение е 200 мл/дка при зърнено-житни и маслодайни култури. В зеленчукопроизводството и овощарството се прилага от 200 до 500 мл/дка, а чрез капково напояване можем да подаваме 1 литър няколко пъти във вегетацията“, обясни Светослава Кочовска.

квс

Светослава Кочовска, представител на КВС Агро България

Не пропускайте листното третиране на зърнено-житните през пролетта

На изложението АГРА 2024 агрономите на компанията даваха съвети за листно хранене на зърнено-житните култури. Анета Чолакова препоръчва използването на YaraVita ZEATREL, който е с най-ефективния и концентриран фосфор в комбинация с калий, магнезий и цинк, заедно с Proserpina Impronta, който е на основата на органична материя, калий и фитохормони от водорасли, като оптимизира развитието и растежа на растенията, подобрява устойчивостта им на стрес, подпомага растежа на корените. Двата продукта осигуряват бърз старт на посевите и преодоляване на стресовите ситуации от зимните условия.

Второто листно приложение е във фаза флагов лист заедно с фунгицидната защита. Препоръката е използването на продуктите на YaraVita GRAMITREL, с ключови микроелементи, плюс продуктите на Proserpina, и по-специално Silecko, създаден на базата на хелатиран цинк.

Друг нов продукт на КВС Агро България е Кей Кю, комбинация от 8 процента органичен азот, свободни аминокиселини, фосфор и калий.

Доволните клиенти – най-голямото признание за КВС Агро България

„Дълги години работя с компанията. Торовете им са известни на всички земеделски производители със своето качество, което ни дава сигурност за бъдещи добиви и качество на продукцията“, сподели земеделецът Людмил Работов.

„Не експериментираме с други торове. Опитвали сме, но продуктите на КВС Агро България са най-добрите на пазара. Повече от 25 години работим с тях“, сподели Пенка Стефанова, земеделски производител, в чието стопанство се отглеждат зеленчуци – оранжерийно и полско производство, както и полски култури. Ценни агрономически съвети тя получава от Стоян Стоянов, който е регионален представител за Североизточна България. „При зърнено-житните култури ползваме YaraMila STAR, Yara Vera AMIDAS и YaraBela SULFAN заедно с листните торове от серията на YaraVita. При зеленчуковите култури като основно торене залагаме на YaraMila COMPLEX и по време на вегетация избираме торовете KRISTALON. Резултатите са: добри добиви с повишено качество на продукцията“, посочи Стоянов.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.