1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Lidea празнува първия си рожден ден

Lidea празнува първия си рожден ден

Сред новостите от компанията е Boost&Go - революционно третиране на семената

На 01 септември 2021 г. Lidea отбеляза първата си годишнина след сливането между Косад Семанс и Еуралис. Подкрепена с дългогодишния опит на двете компании, Lidea стартира новата пролетна кампания с персонализирани и устойчиви решения към земеделските производители. Компанията предлага също така и атрактивни бонуси за ранни заявки до 31.12.2021 г., а именно при заявка на 10 торби от който и да е продукт в портфолиото слънчоглед и царевица, получавате 1 торба бонус. При заявка на 50 торби, бонусът е 7 торби.

Lidea непрекъснато подобрява слънчогледовите хибриди, като се старае да развива високопродуктивна генетика, устойчива на негативни въздействия от различен характер. Една от най-важните технологии, които фирмата разработва, е устойчивостта срещу синята китка, съществена за нашите географски ширини. В България този паразит е доста разпространен и в повечето случаи е водещ критерий при избора на слънчогледов хибрид. Това мотивира Lidea през тази година да разработи нова класификация за устойчивост на хибридите, които ще предлага, към синя китка.

Лидеа

Новата класификация на слънчогледовите хибриди за устойчивостта им на синя китка са OR MASTER ESSENTIAL и OR MASTER PREMIUM.

OR MASTER ESSENTIAL на Lidea включва хибриди с устойчивост към умерени нива на заразяване със синя китка. Те са подходящи за отглеждане в полета, заразени с най-често срещаните раси на паразита.

OR MASTER PREMIUM включва хибриди, които са с много добра и отлична защита срещу синя китка. Те могат да се отглеждат на полета със силна зараза от паразита, вкл. и там, където има агресивни раси.

Следващите генетични направления, в които Lidea работи, са толерантност на слънчогледа към основните заболявания фома, склеротиния, мана.

Компанията разработи класификация на културата и за устойчивост на мана, която през последните години се превръща в сериозен проблем у нас. Стремежът и старанието на екипа на фирмата е да подобрява и да класифицира слънчогледовите хибриди така, че да улесни избора на земеделските производители.

Класификация на слънчогледовите хибриди за устойчивостта им на мана са MILDEW MASTER ESSENTIAL и MILDEW MASTER PREMIUM.

MILDEW MASTER ESSENTIAL включва хибриди с ниво на устойчивост, подходящи за отглеждане във всички райони, с изключение на райони, заразени със силно агресивни раси и с много висок инфекционен натиск.

MILDEW MASTER PREMIUM хибридите са най-добрият избор за полета с изявена зараза от мана. Подходящи за високорискови зони, в зависимост от различни фактори, влияещи разпространението – скъсен сеитбооборот, чести валежи в периода на сеитба, средна температура в ранните фази на вегетация между 15ºС и 18ºС.

За да защити генетичния потенциал на слънчогледовите хибриди, особено в уязвимите ранни фази на развитие, Lidea стартира иновативен подход – Boost&Go. Boost&Go е революционно третиране на семената, което включва биостимулатор и хранителни вещества, защитени от ново покритие за гарантиране на перфектна хомогенност и защита от биотичен и абиотичен стрес по време на покълване и поникване.

Lidea надгражда опита и иновативността на новите генетични възможности при селекцията и при царевицата, с цел осигуряване на хибриди, гарантиращи производителност и стабилност независимо от условията. Земеделските производители очакват стабилно и устойчиво производство, независимо от ситуацията, потенциала или климатичните условия. Царевицата от технология Tropical Dent® отговаря на тези условия. Технологията е базирана върху генетиката на Lidea, получена чрез продължителни изследвания и експерименти в цяла Европа.

Лидеа

В отговор на глобалното затопляне и засушаване Lidea предлага HiCorn – уникална и иновативна концепция, която комбинира два допълващи се хибрида, които се засяват заедно, за да осигурят цъфтежа и опрашването – критичен период в развитието на царевичното растение. С HiCorn фермерите получават максимален добив дори и при екстремни температури и засушаване.

Уникалната и вече добре позната концепция на Lidea DuoSilo и през 2022 г. е в листата на топ продуктите. Всички усилия са насочени да се осигури висока производителност, висока енергийна стойност и лесна смилаемост от животните. Разработена специално за животновъдите, богата на протеин с лесно усвояване от животните за по-висока масленост. За да осигури гъвкавост в периода на жътва, Lidea предлага два вида ранозрелост – DuoSilo 460 и DuoSilo 610.

Лидеа

За да защити генетичния потенциал на царевичните хибриди от биотични и абиотични фактори, които могат да повлияят върху развитието на растението в най-уязвимите вегетативни фази, Lidea предлага иновативен подход: Boost&Go – комбинация със синергично действие в различните етапи от развитието на растенията. Биостимулатор и хранителни вещества за активиране на покълването и ранните фази на развитието, защита от биотичен стрес във фазите на покълване и поникване и специално покритие за по-добро третиране и намаляване на разпрашаването.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.