1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. LIDEA представи иновациите си в Добруджа

LIDEA представи иновациите си в Добруджа

Компанията изведе мащабна демо платформа с царевица, слънчоглед и сорго край село Паскалево

Мащабна платформа на фирма LIDEA събра земеделски компании от няколко области на полето край село Паскалево. Там двете утвърдени имена EURALIS Semences и CAUSSADE Semences, обединени от общия бранд LIDEА, представиха популярни и иновативни продукти в портфолиото от царевица, слънчоглед и сорго. Платформата беше изведена от земеделския стопанин Живко Василев.

„Имаме 4 различни технологии при царевицата. Първата е Tropical Dent. Селекционерите са извели нова група хибриди от европейския флинт – стъкловидна царевица и американския дент – конски зъб. При тази група имаме по-добри показатели за добив и по-висока сухоустойчивост и устойчивост на различни болести и метеорологични условия. Втората технология е Roots power, насочена основно към развитието на мощна коренова система“, разясни пред фермерите Мариян Михайлов, търговски и технически мениджър на LIDEA за Североизточна България. На полето стопаните видяха и хибриди от технологиите Дуо Систем и за производство на силаж. За поредна година от МЕЙФЛАУЪР 360 ФАО, МЕТОД 380 ФАО и КЕРАЛА 420 ФАО се очакват въхрови резултати.

„Предлагаме хибриди във всички технологии – като започнем с конвенционалната, клиърфийлд, клиърфийлд плюс и експрес устойчиви хибриди. Земеделските стопани могат да избират линолови и високоолеинови слънчогледи“, разясни Цветомира Янулова, регионален представител за Стара Загора и Сливен. „Имаме добре познати и утвърдени продукти като Джанис, Електрик, Аржентик, Терамис, Белфис от миналата година, един стабилен и много добре представящ се хибрид. Тук са заложени и новите ни предложения, които се отличават с висока устойчивост на високи раси синя китка“, подчерта Янулова.

Фирма LIDEA излиза на пазара с 5 хибрида сорго за зърно, 2 хибрида за силаж и 1 хибрид за биомаса. „В портфолиото както в България, така и в Европа нашите топ продукти са Шамал, Фьон и Ализе. Разчитаме на тях, доверяваме се на тях , доверете се и вие, за да останете доволни“, призова Атанас Парушев, технически представител за Източна България. Той изтъкна, че те се отличават със сухоустойчивост и ниски изисквания към почвени условия, влага, торене и борба с болести и неприятели.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.