1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Министър Вътев: Зърнената реколта е гарантирана и след приключването на жътвата ще обобщим резултатите за добивите

Министър Вътев: Зърнената реколта е гарантирана и след приключването на жътвата ще обобщим резултатите за добивите

Зърнената реколта е гарантирана и предстои след приключването на жътвата Консултативният съвет по зърното да обобщи резултатите за добивите. Това каза министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, който посети Фестивала на високопланинското говедовъдство и връзката между коня и човека. Събитието се провежда край родопското село Горно поле и е организирано от Дивата ферма.

Министър Вътев отчете, че в някои райони на страната има известно забавяне на жътвата заради влажността, но пък в други има почти рекордни добиви. „България е много разнообразна и това е нейното богатство“, коментира той.

Той информира, че с цел по-ефективно развитие на земеделието в следващите дни ще бъдат сформирани консултативни съвети по млякото, по месото и по поземлените отношения, а в Консултативният съвет по зърното ще бъдат включени преработвателите на растителни масла.

Министърът на земеделието и храните увери земеделските производители, че не се очаква забавяне на изплащането на субсидиите за площ, въпреки удължения срок на Кампания 2023.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.