1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Министерството на земеделието ще направи всичко възможно за решаването на проблемите на оранжерийните производители

Министерството на земеделието ще направи всичко възможно за решаването на проблемите на оранжерийните производители

Снимка:

„Политическото ръководство на Министерството на земеделието ще направи всичко възможно, за да помогне за решаването на проблемите на оранжерийните производители“. Това каза на среща със сектора министърът на земеделието д-р Иван Иванов. В срещата участваха и заместник-министрите на земеделието Иван Христанов и Момчил Неков.

Земеделските стопани поставиха на срещата редица проблеми, сред които повишената цена на природния газ, вноса на обработена с препарати за растителна защита продукция от трети страни, ниския процент засети площи в оранжериите в момента, сивия сектор, необходимостта от нисколихвено кредитиране и проблемите с работната ръка.

„Имаме огромно желание да помогнем за решаването на тези проблеми“, заяви министър Иванов.

Той подчерта, че предвидената помощ de minimis за сектора от 3,5 млн. лв. ще бъде разпределена само между стопани, които са реализирали продукция миналата година.

Министърът на земеделието допълни, че в диалог с Европейската комисия ще се работи така, че  предвидената COVID помощ от 111,5 млн. лв. да бъде разпределена възможно най-рано между производителите.

„Субсидиите за сектора трябва да се разпределят при високо ниво на прозрачност и предсказуемост“, коментира заместник-министърът на земеделието Иван Христанов.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.