1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Над 1500 декара лозови масиви е унищожила бурята в Поморие

Над 1500 декара лозови масиви е унищожила бурята в Поморие

Над 1500 декара лозови масиви е унищожила вчерашната буря в Поморие. Щетите за земеделските производители са 95  процента, а унищожената продукция е над 1 000 000  тона, според първоначални изчисления. Освен продукцията, унищожени са трайни насаждения и съпътстващите към тях конструкции. Информацията е от пресцентъра на Община Поморие.

Кметът на Поморие Иван Алексиев и областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова направиха оглед на поразени от бурята масиви.

"Призоваваме всички земеделски производители срочно да подадат своите заявления за обезщетения в общината, които ще бъдат изпратени в общинската служба "Земеделие". Утре ще бъде сформирана междуведомствена комисия за оценка на щетите", каза кметът Алексиев за БТА

Разразилата се в събота силна буря в Поморие завлече и десетина лодки и яхти навътре в морето. Поривите на ураганния вятър на места са достигали до 100 км/час. Още вчера кметът на Поморие Иван Алексиев свика кризисния щаб заради усложнената обстановка след силната буря - наводнени улици, прекъснато електричество.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.