1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Натуралис - в Националната програма от мерки за контрол на телените червеи при картофите!

Натуралис - в Националната програма от мерки за контрол на телените червеи при картофите!

Препаратът е регистриран за борба с телени червеи при картофи, царевица, слънчоглед. Попадайки в почвата, прилагайки го срещу телен червей, гъбата атакува и други неприятели с почвен цикъл. Продуктът осигурява дълго последействие, защото гъбата попада в естествената си среда за развитие, продължава да се размножава и така осигурява постоянна защита. Няма резистентност!

Продуктът действа основно при контакт. Конидиите на гъбата се задържат за кутикулата на насекомите и акарите, покълват и проникват в тялото на гостоприемника като по този начин го обхващат изцяло. Смъртта се дължи на механичното проникване на мицела и последваща загуба на вода и хранителни вещества от жертвата, комбинирани с отделянето на хидролитични ензими. След 3 до 5 дни насекомото умира, но спорите на гъбата Beauveria bassiana остават намножени многократно и продължават да осигуряват ЗАЩИТА.

Изключително ефективен, както в почвата, така и при листно приложение. Натуралис контролира възрастните насекоми, но особено силно е действието му върху яйцата и ларвите. Затова, насекомите трябва да се атакуват веднага след появата им, в началните стадии от тяхното развитие.

Включен е в Националната програма от мерки за контрол на телените червеи при картофите.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.