1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Най-модерната борса за плодове и зеленчуци в с. Огняново, Пазарджик

Най-модерната борса за плодове и зеленчуци в с. Огняново, Пазарджик

В самото сърце на България

Пазарът на производителя в с. Огняново, Пазарджик, известен като Борсата в Огняново, категорично се наложи като център за търговия с пресни плодове и зеленчуци, произведени в България.

Лицензиите за Пазар на производителя и Стоково тържище осигуряват разнообразието от предлагани стоки, които отговарят на търсенето на търговци, собственици на магазини и заведения за хранене.

Най-модерната Борса на България предлага отлични условия за успешни сделки между производители и търговци, както и база за съхранение за целогодишна търговия. Борсата привлича своите клиенти с изобилието от прясна българска продукция и богат асортимент, с гаранция за качество.

Разположена в близост до магистрала Тракия, Борсата е леснодостъпна от всички краища на страната, а земеделските производители я разпознават като достоен партньор за реализация на продукцията си.

Изградени са модерни складови пространства със и без хладилни мощности, удобни за съхранение и логистика към градовете Пловдив, Пазарджик, Смолян и София.

Ежедневно се осигурява актуална информация за цените на стоките, което е допълнително удобство за търговците, за планиране на времето и усилията, за намиране на най-добрата стока, предлагана на пазара.

И така, през пролетта и лятото, сутрин рано от Борсата в Огняново потеглят най-свежите плодове и зеленчуци към българската трапеза. През есенните месеци, когато плодородието на региона е във върховата си фаза, Борсата в Огняново се превръща в целодневен пазар на свежи продукти.

Подкрепата на местното производство е не само добро намерение, но реално се осъществява на територията на Борсата в Огняново. Предстои да бъдат поканени представители на фирми за торове и препарати за растителна защита, както и представители на служба Съвети в Земеделието, които да консултират земеделските производители по въпроси от съществена важност за тяхното производство.

Плановете за разширяване на Борсата са изцяло в услуга, както на производителите, така и на търговците. Земеделците ползват уникални за българските пазари и тържища условия, а търговците имат достъп до богато разнообразие от стоки. Осигурени са места за хранене и почивка, както и търговски обекти за млечни продукти.

Борсата функционира в партньорство с Министерството на земеделието и храните, както и с всички останали държавни структури, имащи отношение към производството и реализацията на селскостопански стоки.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.