1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Нова генетика при пролетните култури в отговор на климатичните промени

Нова генетика при пролетните култури в отговор на климатичните промени

Lidea събра земеделци на семинар в Пловдив

Lidea събра земеделци на семинар в Пловдив, за да представи новите си решения при пролетните култури за сезон Пролет 2023 г. Компанията е сред утвърдените лидери в селекцията на царевица. В средно ранния сегмент акцент беше поставен на познатите Мейфлауър ФАО 360, ЕС Милади ФАО 350, ЕС Метод ФАО 380 и силажната царевица. Най-новото предложение е LID4040C ФАО 380.

„Всяка година компанията излиза с нови по-добри продукти с по-добри характеристики, които да дадат по-добри решения в тежките климатични условия, които са предизвикателство за земеделците“, подчерта Николай Петров, технически представител за Западна България.

Lidea, като лидер в селекцията на слънчогледа, освен че предлага качествени семена, предлага и най-добрата устойчивост на мана. Клиърфийлд Плюс технологията през последните години е една от най-предпочитаните. Продукти като ЕС Оазис CLP, ЕС Антемис CLP са изключително гъвкави, предназначени за разнообразни почвено-климатични условия. Новото предложение в Експрес технологията е ЕС Цейлон SU, хибрид с отлични устойчивости на синя китка и мана.

Lidea е лидер в Европа в селекцията на сорго, предлагайки продукти за зърно и силаж. Червеното сорго е с представители ЕС Фьон, ЕС Ализе, ЕС Шамал, а в сегмент бяло сорго - хибридът ЕС Албанус. Предвид сушата соргото е едно решение, което би могло да бъде позиционирано във всяка точка на страната. Соргото е с отлични качествени показатели и изисква по-малко вложения за отглеждането му.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.