1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Нова служителка в KWS - коя е тя?

Нова служителка в KWS - коя е тя?

Няма въпроси, на които МAIA не може да отговори

KWS България грабна награда за иновация на АГРА 2024 – диплом и плакет за продукта дигитален асистент KWS МAIA. Наградата беше връчена на управителя на компанията Петко Василев. „Много благодаря за високата оценка на нашия иновативен продукт. Това, което преди година и половина се роди в главите на няколко мечтатели, към днешна дата е първият в света базиран на изкуствен интелект дигитален съветник в земеделието. България е първата страна, в която той ще се появи и се надявам земеделците да го оценят.“

Отворете Viber и напишете: Здравей. KWS МAIA ще Ви отговори

Коя е МAIA?

Към момента базата данни на МAIA съдържат информация по обща агрономия, както и специфични данни за отглеждане на всяка една от традиционните за пазара култури. Няма въпроси, на които МAIA не може да отговори. Може включително и да бъде проведен разговор на общи агрономически теми от типа: „Тази година сушата беше жестока, чудя се какъв хибрид да засея“ или „какво може да ме посъветвате по отношение на сеитбооборота?“ Контактът се осъществява чрез най-масовия към момента комуникационен канал в България, а той е именно Viber. Буквално, както се свързвате с всеки един от приятелите си. Няма нужда от сваляне на каквито и да е апликации или приложения.

Базата данни с общите агрономически теми са надградени с информация от портфолиото за всички култури, които предлага KWS, като резултати от опитни и масови полета, буквално достъпни с един клик на телефона. И всичко това под една много приятна форма на комуникация, която много доближава, почти копира комуникацията с жив човек. В крайна сметка няма въпроси, на които KWS МAIA не може да не отговори.

myKWS - много полезни услуги за Вашите семена

Директен достъп до KWS инструментите

MyKWS e друго дигитално решение, което компанията стартира преди около 4 години и което се радва на огромен интерес. Нещото, което го отличава от всички дигитални решения на пазара, е, че всички 11 услуги са абсолютно безплатни за клиенти или ползватели, които не са клиенти на KWS. Може да откриете много точна и прецизна прогноза за времето, почвен термометър, който да даде представа кога е правилният момент за сеитба, има няколко услуги, свързани с анализи на моментното състояние на полето като здравен статус, влагозапасеност и разбира се - специфични услуги, свързани с продуктите на KWS като сеитбени калкулатори, променлива сеитбена норма и др. Свалянето на приложението и регистрацията са изключително лесни, отнема не повече от 15 минути.

Към момента от MyKWS са се възползвали хиляди земеделци у нас и в страните от Европа, подчерта с гордост Петко Василев, управител на KWS България.

Нови, усъвършенствани, работещи хибриди

Преди време KWS излезе с мотото „Очаквайте повече“, а 2 години по-късно компанията с гордост представя новото си портфолио хибриди царевица. Те са с 6% по-висока производителност – резултат, измерен на мрежа от над 300 опитни полета в над 15 държави. Хибридите са адаптирани за нашите специфични условия – устойчиви на стрес, суша, високи температури. Това са хибриди, които в трудни климатични условия ще помогнат на земеделците с по-висок добив, сравнен с други хибриди.

Това са семена от двете портфолиа PLUS4GRAIN и ClimaCONTROL3 на компанията и се характеризират с качества, които помагат за този по-висок добив - като по-ранно изцъфтяване, по-бърз начален старт, по-добро наливане на зърното в късните фази. Много важна характеристика е по-синхронизираният цъфтеж, който да помогне на хибридите по най-добър начин да оптимизират добива. И всичко това дава едни по-добри резултати на полето.

Един от тях е KWS ГИРО, FAO 440, с INITIO третиране. Изключителен хибрид! Той е със силен “Stay green” ефект. „През следващите години той ще бъде не само един от най- продаваните хибриди, но ще е абсолютен бестселър на пазара. Миналата година при екстремен климат показа страхотни разлики в добива в сравнение със съперниците си в тази група и оправда надеждите на селекционерите“, каза Петко Василев.

KWS ОЛТЕНИО, FAO 380, с INITIO третиране. Това е хибрид с изключително добра толерантност към засушаване и високи температури, с много сериозен добивен потенциал и затова ще бъде често срещан на полетата на всички земеделци, убеден е управителят на KWS България.

На сериозен ръст в продажбите и доверието на земеделците се радват и новите хибриди слънчоглед на KWS. „Предложените хибриди миналата година се харесаха много на нашите приятели - земеделските производители. Тези, които се възползваха от новите продукти и опитаха на площи от 200-300 дка, тази година залагат десетки хиляди декари с тях.“

Тук се открояват 2 хибрида от сулфонилурея гамата - СУВЕКС SU и АРНЕТЕС SU.

СУВЕКС SU е позициониран за високоинтензивно земеделие, с изключително висок добивен потенциал, дори за рекорди. На редица опитни полета при оптимални условия резултатите са над 500 кг/дка.

АРНЕТЕС SU е хибрид с много по-сухоустойчиви характеристики, с по-добър “Stay green” ефект, създаден за неблагоприятни агроклиматични условия - суша и високи температури.

В портфолиото на KWS има сорго с бяло и червено зърно, за силаж и биогаз.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.