1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Обеззаразете семената

Обеззаразете семената

100% защита с Ранкона 15 и Ранкона Роял

Третирането на семена вече е неизменна част от съвременните технологии при отглеждането на пшеница и ечемик. От изключително важно значение е фунгицидът да контролира максимално голям брой патогени, за да осигурява чист старт и равномерно развитие в началните стадии от развитието на житните растения. Като компания с дългогодишен опит в разработването на обеззаразители за семена, UPL предлага на земеделските производители иновативните фунгициди за третиране на семена - Ранкона 15 МЕ и Ранкона Роял (с други търговски имена Ранкона И-Микс и Конима).

Чрез създаването на иновативни микроемулсионни (МЕ) формулации фирма UPL предлага по-ефикасна, по-безопасна и по-рентабилна растителна защита. От една страна се осигурава по-висока ефективност на продуктите при ниски дози и нежеланото дейтвие върху околната и работната среда се свежда до минимум, а от друга страна се постига висока възвръщаемост на вложените средства. Активните вещества ипконазол и имазалил са без аналог в България.

 

Ранкона 15 МЕ съдържа ипконазол - триазол от ново поколение. Продуктът притежава лечебно и дългосрочно предпазно действие срещу основните патогени, пренасяни със семена и почва. В ниска доза на приложение успешно контролира твърда и праховита главня, кореново гниене, снежна плесен и ленточна болест. Ипконазол е регистриран единствено и само като съставка за обеззаразяване на семена, а не и за листно приложение, както е при повечето триазоли. Това, разбира се, не е минус, защото неминуемо при използването на различни от ипконазол съставки, се стига до така наречената „кръстосана резистентност“, тъй като те се употребяват и за фунгицидни третирания през цялата вегетация. Ефектът от тяхното приложение постепенно намалява, докато в един момент продуктите спират да работят.

Ранкона Роял е другият продукт от серията Ранкона. Той е двукомпонентен и освен ипконазол, съдържа и добре познатото активно вещество имазалил от групата на имидазолите. Тези два различни, но допълващи се механизми, осигуряват предпазно, проникващо и лечебно действие. Имазалил има контактно и проникващо действие, като контролира патогените, намиращи се в обвивката и по повърхността на семената, справяйки се успешно с причинителите на фузарийно гниене, снежна плесен, ленточна болест и мрежовидните петна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.