1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. „Отвъд реколтата“ - високите добиви са само началото

„Отвъд реколтата“ - високите добиви са само началото

Nuseed: Да надминем онова, което се очаква от едно семе

Nuseed разработва високодобивни хибридни семена, следвайки принципа „отвъд реколтата“, като развива уникални признаци в своите растенията, с цел удовлетворяване новите потребности на земеделците. Производителите се нуждаят от увереността, че семената, които засяват, ще доведат до успешна реколта. Същевременно рентабилният пазар за тяхната продукция е от първостепенно значение. Ето защо Nuseed работи с българските производители, дистрибутори и преработватели, за да развие и двете – високопродуктивни семена и пазарни възможности. Всичко това – с фокус върху предпочитанията на потребителите.

Nuseed е на българския пазар от 12 години, като първите продукти в портфолиото й, които влизат у нас, са слънчогледи от Конфекшън направлението.

На платформата „Дни на полето“, организирана от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите, компанията представи хибриди в сегмент линолови и високоолеинови. Два от новите хибриди в направление ултраранни, подходящи за втора култура, също бяха заложени в опитен парцел.

ПРЕВЪЗХОДНО МАСЛЕНО СЪДЪРЖАНИЕ

Топ продуктите, които бяха представени на откритите дни в с. Гешаново от високоолеиновия сегмент, са: NHK12M010, N4H469 CL, N4H471 CL, N4H413 CL. Селекцията на Nuseed се характеризира с ниски растения, големи пити, мощни листа и стъбла и това обуславя тяхната устойчивост на тежки климатични условия и ги предпазва от полягане. Хибридите са устойчиви на синя китка до раса Н и са изключително високодобивни, обясни Ани Димитрова, мениджър бизнес развитие за Централна и Източна Европа в Nuseed.

 

Най-широкоразпространен до момента е изключително адаптивният хибрид NHK12M010, който е на пазара от 4 години.

Топ селекцията от линолови хибриди е представена от няколко хибрида, като N4LM408и N4LM409, както и N4L472 CL, който е устойчив на синя китка до раса Н. „Хубавото на този открит ден е, че може да се види точно тази характеристика, тъй като тук има много синя китка и не е пръскано с Имазамокс, допълни Ани Димитрова.

НОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ

N4Н161 CL и N4HE115 са представители на ултра ранните слънчогледи на компанията с изключително кратък вегетационен период от 80-85 дни. Предназначени са за страни с неблагоприятен климат, където културата слънчоглед не е типична. А за България по-добре се вписват като втора култура след ечемик или пшеница. Изключително добра устойчивост имат на синя китка, полягане и различни раси мана. Характерен за тях е ниският ръст. Не надвишават 1,20 м височина.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.