1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. „Първи национален събор на българските лозари“ в Брестовица

„Първи национален събор на българските лозари“ в Брестовица

За гостите на събитието е предвидена богата програма

„Първи национален събор на българските лозари“ ще се проведе на 6-7 август (петък и събота) в с. Брестовица, обл. Пловдив. Събитието се организира от Националното сдружение на българските лозари. Организацията обединява над 180 членове, оглеждащи повече от 160 000 дка лозя в страната.

„Целта на организирането на „Първи национален събор на българските лозари“ е да изразим както нашата обединеност и чувство за неотменност в запазването и популяризирането на лозарството, така и вътрешното убеждение на нашите членове и радетели, че лозарският сектор в България също има нужда от подкрепа и заслужава приоритетно внимание, за да запазим с общи усилия този своеобразен и критичен за родината ни отрасъл, с чиято история, обичаи и ореол винаги сме се гордеели и за чието бъдеще ще продължим да се борим.“, посочват от сдружението.

За гостите на събитието е предвидена богата програма. Те ще се радват на „Алея на лозарите“ и „Алея на занаятите“. За доброто настроение на посетителите ще има множество концерти, игри и дегустации.

lozari

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.