1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Предоставено финансиране от ЕС за общоевропейска кампания за промотиране на цветята и декоративните растения

Предоставено финансиране от ЕС за общоевропейска кампания за промотиране на цветята и декоративните растения

Благодарение на безпрецедентното сътрудничество между шест европейски организации за популяризиране на градинарството, ЕС отпусна финансиране по нова промоционална кампания за стимулиране на продажбите на цветя и декоративни растения през пролетта на 2021 г.

Поради въздействието на кризата Covid-19 върху европейския селскостопански сектор, ЕС създаде спешен фонд от 10 милиона евро за кампании, помагащи за възстановяване на пазарните условия през 2021 г. Интензивното лобиране на  Union Fleurs (Международната асоциация за търговия на цветя) и VBN ( Съвета за цветя в Нидерландия) доведе до това градинския сектор да бъде избран като един от петте земеделски сектори, на които е разрешено да кандидатстват по този фонд.

Успешно съвместно кандидатстване

Горди сме, че съвместната ни кандидатура беше успешна и одобрена и радостни, че можем да допринесем за възстановяването на европейския сектор за декоративни растения с тази допълнителна кампания. Включеното финансиране от ЕС е  85%, а общият бюджет на тази кампания възлиза на 1,9 милиона евро, които ще бъдат инвестирани в обща кампания за промотиране на цветята и декоративните растения във Франция, Германия, Австрия, Белгия, България, Дания и Нидерландия. Основната част от бюджета ще бъде изразходвана във Франция и Германия, тъй като повечето партньори имат важен търговски интерес в тези страни. Организацията Union Fleurs улесни създаването на консорциума от всички партньори.

Денис ван дер Любе, управляващ директор на Съвета на цветята на Нидерландия: Радвам се, че въпреки екстремния натиск във времето на заявлението, успяхме да получим тази безвъзмездна помощ от спешния фонд на ЕС. Нашата мисия е, от името на нашите заинтересовани страни, да вдъхновим и стимулираме потребителя да купува повече цветя и растения. Работата заедно с нашите европейски партньори ни позволява да го направим още повече през 2021 г. "

Благодарност към всички партньори

Благодарни сме на всички партньори, които допринесоха за процеса на кандидатстване, и с нетърпение очакваме да създадем въздействаща кампания, стимулираща европейския потребител да купува повече цветя и растения през 2021 г.

Още информация

Ако искате да научите повече, моля, свържете се със Симоне Дусин, държавен мениджър Съвета за цветя - Нидерландия, на адрес: s.dussine@bloemenbureauholland.nl.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.