1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Робустус – еликсир за слънчогледа

Робустус – еликсир за слънчогледа

Лебозол винаги дава повече

Основен фактор за добрия добив, освен основното хранене, е и листното подхранване. Убедено в тази максима, която гарантира надграждане на добива, е фамилно стопанство край София. В началото на месец юли те предприеха листно хранене на слънчогледа с продукта Робустус на Лебозол. Той съдържа 200 г активен калций, 100 г Бор под формата калциев борат и 25 г активен магнезий. Целта на приложението е да се заздрави стъблото на растението, да се подобри листната маса, усвояването на азота, качеството на растежа и не на последно място - да се повиши масленото съдържание.

Преди това първото приложение на листен тор в стопанството е направено във втора двойка листа заедно с хербицида. Тогава внесли Аминозол – 100 мл/дка, заедно с Лебозол Бор 100 мл/дка.

Аминозол е около 66% органична субстанция с пълния набор от необходимите незаменими аминокиселини, съдържа още азот и калий. Действието на продукта се изразява в регулиране на метаболизма в растението и засилване на защитните механизми на молекулно ниво. Продуктът може да се използва в биологичното и конвенционално производство. Основната цел в комбинирането с хербицида е да се намали хербицидния стрес и растенията да не забавят развитието си. Лебозол Бор също е изключително важен за слънчогледа.

„Лебозол е много качествена марка. Вярваме в техните продукти, които са напълно ефективни. Тяхното представителство и хората, които движат бранда в България, са супер надеждни. Много сме доволни от индивидуалния подход към всеки клиент, към всеки проблем при конкретна култура. Те винаги реагират с адекватно решение. Доставят много бързо своите продукти, което е изключително приятно“, обясни Кристиян Стоичков, който е оперативен мениджър във фамилното стопанство край София.

Листното подхранване винаги помага за увеличаване на добива, категорична е Теодора Томова, регионален мениджър на Лебозол за Южна България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.