1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Софру и Флавор - лидери на полетата на Топаз Мел

Софру и Флавор - лидери на полетата на Топаз Мел

Бонус програма на Лидеа в рапица

 

Топаз Мел, известна с производството на висококачествени брашна, е един от сериозните клиенти на Лидеа. Дни преди жътвата специалисти на селекционната компания са на полето край бургаското село Венец, за да направят последен оглед на посевите със сортове пшеница, ечемик и тритикале. Основен акцент в сортовата листа на Топаз Мел са добре познатите на всички Софру CS и Флавор CS.

Софру CS е зимна мека пшеница, която никога няма да ви разочарова. Представя се отлично на всяко поле, при различни условия. Характеризира се с висока продуктивност, устойчивост на полягане и висока толерантност на гъбни болести и засушаване. Подходяща за всички климатични зони. Топ продукт за Европа.

Флавор CS е ранен сорт зимна мека пшеница, който се държи отлично в планински райони и на по-слаби почви. Това е изключително добра пшеница, която осезателно се отличава от всички други на българския пазар със своята устойчивост на икономически важни болести. Има силен восъчен налеп и не поляга, твърдят земеделци.

"Залагаме на Софру CS заради хлебопекарните му качества и на Флавор заради високата му добивност. Вече 10 години работим с Лидеа и винаги сме ползвали техни сортове пшеница заради това, че качеството и добивът са на ниво и показателите им са перфектни“, заяви главният агроном на стопанството към мелничния комплекс Калоян Стоянов и допълни: „Ечемикът, на който се доверяваме от години, е Жуп CS, защото перфектно пасва на почвено-климатичните условия, които не са особено благоприятни."

"Цялото портфолио на Лидеа се представя много добре на всички полета, независимо от екстремните климатични условия. Горд съм, че можем да предложим на пазара толкова пластични сортове", посочи Радослав Михалев, търговски представител на Лидеа за Ямбол и Бургас.

"Фирма Лидеа е лидер в производството на семена за житни култури. Това е огромно преимущество. Селекцията е добре позната в цяла Европа. Отличителната й черта е безкомпромисното качество и добрата добавена стойност", каза техническият представител на Лидеа за Източна България Атанас Парушев.

 

Тази година Лидеа отново ще предложи семена рапица. Фокус в Клиърфийлд сегмента е ЕС Децибел CL, а в конвенционалния – ЕС Капело. Това са хибриди, които за поредна година се представят отлично.

В тази връзка земеделците могат да се възползват от бонус програмите на Лидеа.

Клиърфийлд рапица:

ПАКЕТ ЧИСТО ПОЛЕ 6+1

При заявка на минимум 6 торби от един и същи хибрид, клиентът получава 1 торба допълнително.

 

ПАКЕТ ЧИСТО ПОЛЕ + / 20+5

При заявка на минимум 20 торби с рапица, клиентът получава 5 торби допълнително.

 

Конвенционална рапица:

ПАКЕТ ПРЕМИУМ + / 28+5

При заявка на минимум 28 торби с рапица, клиентът получава 5 торби допълнително.

 

ПАКЕТ ПРЕМИУМ 8+1

При заявка на минимум 8 торби от един и същи хибрид, клиентът получава 1 торба допълнително.

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.