1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Теньо Христозов, земеделски производител: Мислех да разоравам посевите с пшеница, но сега чакам високи добиви

Теньо Христозов, земеделски производител: Мислех да разоравам посевите с пшеница, но сега чакам високи добиви

Поразителен ефект след приложение на биостимулатора Мегафол

теньо христозов

Земеделието е рисков бизнес, който в голяма степен зависи от климатичните условия. На помощ при управлението на риска идват иновативни продукти, които имат силата да работят в полза на високите добиви. В това на практика се е убедил Теньо Христозов, чиято пшеница е пострадала от неблагоприятни условия през тази зима. „Заради големите студове през фувруари посевът беше пожълтял, беше в окаяно състояние. Мислех да разоравам площите. Всичко земеделци наоколо бяха скептични, че посевът може да бъде възстановен. Много се бях притеснил и се обърнах за помощ към Булгаро. С тях работя от две години и съм много доволен“, каза Теньо Христозов, земеделски производител, гр. Каблешково.

 

програма торове

Диана Господинова, търговски представител на Булагро АД за Бургас и Карнобат, дала следната препоръка: третиране с 250 мл/дка Мегафол, биостимулатор със съдържание на аминокиселини. Той стимулира растенията да подобрят метаболизма си и да излязат от температурния стрес.

„10 дни след третирането започна плавно възстановяване на растенията, появиха се зелени листа“, коментира Диана Господинова и посочи, че броени седмици преди жътва растенията са здрави и зелени, с добре оформен клас и флагов лист.

 

пшеници поле 1

„Ефектът е поразителен и съм много доволен“, каза Теньо Христозов. Мегафол е продукт на италианската компания Valagro, добре познат сред родните земеделци, който вече над 10 години помага на културите да преодолеят стресови условия от различен характер.

Допълнително по време на изкласяване е направено още едно листно хранене, с продукт на испанската компания SAS. Кодафол Максимус е NPK тор за листно приложение, обогатен с макро- и микроелементи, аминокиселини и природни стимуланти. Той подпомага по-доброто изпълване на класа и допринася за по-висок добив.

Успешната технология за подхранване на пшеница се базира както на избора на продукти за третиране, така и на приложението им в точната фаза на развитие на растенията. За разгръщане на потенциала на семената, още преди сеитба, Диана Господинова препоръчва те да бъдат третирани с продукта Радифарм. Кореновият биостимулатор е задължителен, за да си гарантираме още наесен добре развит и равномерен посев. Третирането с Мегафол пък е най-желателно да стане преди падането на температурите, за да се избегнат пораженията върху посевите. За надграждане на добива агрономът препоръчва Кодафол Максимус.

Продуктите на Валагро и SAS са подходящи както за конвенционално, така и за биологично земеделие.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.