1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Успешни решения с продуктите на ЕКОФОЛ

Успешни решения с продуктите на ЕКОФОЛ

Край добруджанското село Паскалево българската компания представи технологии за подхранване на пшеница, рапица, царевица и слънчоглед

С какво торовете на ЕКОФОЛ помагат за по-добрата рентабилност от посевите – отговор на този въпрос беше даден на атрактивна платформа край добруджанското село Паскалево. Там земеделските стопани се запознаха с пълната технология при пшеница и рапица, включително листно подхранване и гранулирани торове.

ekofol-paskalevo

„Ние от ЕКОФОЛ акцентираме на два етапа от почвеното торене - предсеитбено торене на пшеница и пролетното подхранване. От няколко години предлагаме серията ДУРАСОЛ, която включва специализирани азотно-фосфорни торове, подходящи за предсеитбено торене на пшеница. С тях се преодолява неблагоприятния старт на посевите при промени в киселинността на почвата или евентуално преовлажняване. Пшеницата образува мощна коренова система, стимулира се есенното братене и културата влиза в нормална фаза за презимуване“, заяви Милена Петрова, представител на българската компания за района на Добрич.

pshenica-podhranvane

А за пролетното подхранване вече 3 години в България и Румъния успешно се прилага най-съвременното азотно решение - карбамид с двойна защита от загуби. DURASOL® DUAL MAX e 46% азот със защита от загуби на амоняк, от изпарение на азотни съединения и от отмиване - т.е. защитени са двата процеса - уреаза и нитрификация.

durasol

Експертите от ЕКОФОЛ акцентираха и върху пролетните култури, които в Добруджа бяха подложени на редица стресови ситуации. За дружно поникване е необходимо третиране на семената с АМИНО ЕКСПЕРТ Старт, съветва Васил Лазаров, регионален представител на ЕКОФОЛ за Североизточна България. В ранни фази специалистът препоръчва листно подхранване с комплексни листни торове АМИНО ЕКСПЕРТ Протект, а за пълна изява на добивния потенциал се прилага АМИНО ЕКСПЕРТ Импулс.

ekofol

На полето Антония Димитрова, регионален представител на ЕКОФОЛ, представи полетата с царевица, третирани с продукт, съдържащ 27 % азот и пълен комплекс микроелементи.

„Все още има време да се приложат азотните листни торове на Екофол. Те са специално предназначени за листно приложение, с ниско съдържание на биурет и при тях не може да има отрицателен ефект, подчерта агрономът.

Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.