1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Устойчивостта е централна тема при изложението в Берлин

Устойчивостта е централна тема при изложението в Берлин

На тема мляко ще бъде посветена специална дискусия под егидата на Германския земеделски съюз

Мащабна програма очаква тази година посетителите на Зелената седмица в Берлин, започваща на 20 януари. Миналата година изложението за храни и селскостопански продукти беше отменено заради коронавируса, а през 2020 беше направен опит то да се проведе в дигитален вариант.
 
Тази година в центъра на вниманието на участници и посетители ще бъде устойчивостта на аграрния сектор, на която са посветени и голяма част от дискусиите. В тях ще се включат високопоставени германски политици, начело със земеделския министър Джем Йоздемир, представители на земеделските организации и чуждестранни гости.  Очаква се голямо внимание да привлекат Форумът за жените в селското стопанство на 21 и конгресът за биогоривата на 23 и 24 януари.
 
На тема мляко ще бъде посветена специална дискусия под егидата на Германския земеделски съюз. Участниците ще обсъдят дали чрез дигитализацията и нови методи за етикетиране ще може да се получи повече прозрачност по цялата верига на млечните продукти. Други форуми са посветени на въпросите как да се опази биологичното разнообразие, как да се засили международното сътрудничество и как да се осигури продоволствието в световен план. Кулминацията на политическата част на изложението е международната конференция на аграрните министри, на която се очакват повече от 100 участници от цял свят. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.