1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. В Ямболска област се очакват пътни блокади заради протеста на земеделските производители

В Ямболска област се очакват пътни блокади заради протеста на земеделските производители

На две места в Ямболска област се очакват пътни блокади заради протеста на земеделските производители - кръговото кръстовище на Петолъчката и пътния възел между Ямбол и Сливен на автомагистрала "Тракия". Това обявиха от инициативния комитет от 26 организации от земеделския бранш, които днес организират протести в цялата страна срещу вноса на украинско зърно.

Обявеният час за блокадата е 10:00. В протеста на Петолъчката, се очаква да се включат стотици земеделски производители от цяла Югоизточна България. Към земеделците от Ямбол ще се присъединят техни колеги от Сливен, Бургас, Карнобат и Айтос с трактори, комбайни и земеделска техника, съобщи за БТА председателят на Съюза на зърнопроизводителите в Ямбол Стоян Александров.

По пътищата ще има допълнителни полицейски патрули, информираха от полицията в Ямбол. При посещението си в Елхово вътрешният министър Калин Стоянов призова протестиращите зърнопроизводители да спазват правилата, да не се стига до ескалиране на напрежението и да не се ограничава свободното придвижване на граждани.

През септември м.г. земеделци от Ямболско отново излязоха на протест срещу вноса на зърно от Украйна. Недоволството бе част от организираните в страната фермерски протести от Националната асоциация на зърнопроизводителите и Националния съюз на земеделските кооперации в България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.