1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Въглеродни сертификати без никакви разходи за земеделските производители от Agreena и ИНОВЕКС Груп

Въглеродни сертификати без никакви разходи за земеделските производители от Agreena и ИНОВЕКС Груп

Максимална легитимност, много изгодни условия

По време на тазгодишното издание на изложението АГРА ИНОВЕКС Груп представи най-новото си партньорство с компанията Agreena от Дания.

Agreena Carbon е най-голямата програма за сертифициране на почвен въглерод в световен мащаб, акредитирана да извършва мониторинг, количествено определяне, валидиране и проверка на намаляване на емисиите и поглъщане на въглерод.

Сертификатите на Agreena Carbon са валидирани от VERRA Varified Carbon, което гарантира максимална легитимност.

 

Сертификатите подпомагат земеделските производители, решени да преминат или отскоро преминали към регенеративно земеделие с минимални обработки до 10 см дълбочина или без обработки на почвата – No-Till.

Управлението, проверката и отчитането се извършват чрез сателитен софтуер MVR, като са премахнати всякакви разходи за земеделските производители. В случай, че са необходими допълнителни процедури, като вземане на почвени проби например, те са за сметка на Agreena Carbon.

По избор на конкретния земеделец и чрез допълнителна комбинация от добри практики, като използване на покривни култури, органични торове и управление на остатъците, броят на сертификатите за 1 ха достига 3 бр., при актуална цена около 35 евро на сертификат.

Agreena Carbon предлага цялостна услуга по издаване и продажба на вече издадени сертификати, включително и авансово плащане.

Agreena Carbon не санкционира земеделски производители, желаещи да излязат по-рано от програмата по собствено желание, което я прави невероятно изгодна за земеделските производители.

За повече информация свържете се с представителя за България – ИНОВЕКС Груп на тел. 087 910 5050, 088 910 5050, inovex.bg

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.