1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Високите добиви от царевицата оправдават вложените инвестиции в листни торове

Високите добиви от царевицата оправдават вложените инвестиции в листни торове

Пламен Маринов, земеделец: Това, което е написано в продуктовата им гама, напълно отговаря на съдържанието и работи!

Жътва на царевица в землището на село Масларево на площите на фирма Виктория 1000 с управител Пламен Маринов показа, че инвестициите в торовете Лебозол се отплащат. Как? С осигуряването на комфорт на растенията и помощ при преодоляването на неблагоприятни климатични условия.

Пламен Маринов, управител на фирма Виктория 1000

Пламен Маринов, управител на фирма Виктория 1000

„Критичните моменти бяха още при сеитбата - беше много студено, дъждовно, сеитбата закъсня“, каза Силвия Йорданова, агроном и представител на фирма Лебозол за Великотърновска област. Но това не се е отразило на посевите, защото семената са били третирани с Тотал Кер в доза три литра на един тон семена. Това е стимулатор, богат на микро- и макроелементи и органика, като целта е осигуряването на отлична кълняемост на семената и дружен старт на растенията. Действа противостресово при самото поникване на царевицата и помага за получаване на равномерни посеви.

Във фаза 7-8-и лист е приложен Микс за царевица в доза 200 мл/дка плюс Цинк700 в доза 50 мл. Микс за царевица съдържа мед, манган, цинк и бор, който помага за озърняване на кочана. Също така и калций, азот и сяра, която пък помага за усвояване на азота в количество, което е съобразено с големината на растението.

„С фирма Лебозол и техните продукти работим от 8-9 години. В началото бяхме на фаза опити и след това се наложиха като основни продукти в нашето земеделие, посочи Пламен Маринов, управител на фирма Виктория 1000. Смятам, че с опитите, които съм провел, постигнах много добри резултати. В стресовите ситуации, които има в ранна пролет, продуктите на Лебозол много добре работят и самите растения успяват да излязат от този стрес, причинен от студ и влага. Това, което е написано в продуктовата им гама, напълно отговаря на съдържанието и работи. Най-важното е, че продуктите работят на полето. Растенията работят с листната маса, така че всичко подадено и от листата работи добре в посока озърняване и накрая добива. Всички работим за добив. Доволен съм от добива. Смятам, че с фирма Лебозол заедно постигнахме добър добив.“

Кооперацията ЗКПУ Доверие в село Сломер, общ. Павликени също жъне отлични добиви от царевицата. „На това поле във фаза 5-7-и лист приложихме Цинк700, който знаем, че е номер едно за царевицата. След това в 8-10-и лист приложихме Сяра800 с Нутриплант 36, каза Силвия Йорданова. Тя посочи, че Аминозол е “топ продуктът“, който помага на растенията да преодолеят стреса. Като цяло, продуктите на Лебозол съдържат добре комбинирани и балансирани хранителни вещества, лесно усвоими от растенията.

Силвия Йорданова, агроном и представител на фирма Лебозол за Великотърновска област

Силвия Йорданова, агроном и представител на фирма Лебозол за Великотърновска област

Кооперацията обработва 5 хиляди дка земя, каза председателят Георги Сидеров, който е категоричен: „Тази година независимо от сушата, сме доволни от резултатите. За втора година ползвам продуктите на Лебозол. Това е утвърдена, голяма фирма. Засега не съм подведен. Миналата година направих анализ на почвата и се оказа, че почвата в нашия район съдържа 10 пъти по-малко сяра. Сега от Лебозол съм взел сяра и съм си минал всичките блокове.

Георги Сидеров, председател на ЗКПУ Доверие в село Сломер, общ. Павликени

Георги Сидеров, председател на ЗКПУ Доверие в село Сломер, общ. Павликени

На въпрос как се е насочил към Лебозол, Георги Сидеров заяви: „Питам колеги, които са ползвали. Аз на сляпо не тръгвам.“

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.