1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Време е за изложението ''ДУНАВСКИ ОВОЩАРИ'' 2023 в Русе

Време е за изложението ''ДУНАВСКИ ОВОЩАРИ'' 2023 в Русе

Събитието ще бъде официално открито от министъра на земеделието Кирил Вътев

Остава 1 ден до старта на изложението „ДУНАВСКИ ОВОЩАРИ“ 2023 в ОЗК АРЕНА – Русе. Форумът ще отвори врати на 18-ти ноември и ще даде среща на най-добрите компании за производство на селскостопанска продукция и цялата гама от стоки и услуги за овощарския сектор, събрани на едно място.

Събитието ще бъде официално открито от министъра на земеделието и храните Кирил Вътев. Точно в 12:00 часа той ще поздрави всички изложители, посетителите, лекторите и  участниците в разнообразните семинари, лекции и презентации, включени в съпътстващата програма. Организатор на изложението е Съюзът на Дунавските oвощари, с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и ДФ „Земеделие”.

Какво ще видят посетителите

 

Шестото издание на изложението „ДУНАВСКИ ОВОЩАРИ“ ще представи водещите компании за препарати за растителна защита, торове и консумативи, земеделска техника, оборудване и съоръжения. По традиция тук ще бъдат и фирми в областта на агроконсултациите и финансовите услуги, които ще представят новите възможности за подпомагане и подкрепа за развитието на сектора. С голям интерес всички участници очакват B2B панелът за директни срещи на земеделските стопани с представители на търговци на едро, търговски вериги, дистрибутори и доставчици, което ще им позволи да разширят търговския си капацитет и пазарно присъствие. Това разнообразие от формати е една от най-силните страни на изложението „ДУНАВСКИ ОВОЩАРИ“ в Русе, което се утвърди като водещо регионално събитие и една от най-ефективните платформи за търговия, ново знание и иновации в овощарския сектор.

Организаторите от Съюза на Дунавските oвощари винаги са били партньор на земеделските производители в стремежа им към устойчивост и фокус върху актуалните тенденции в храненето, здравето и технологиите. И тази година отделни сесии и формати от съпътстващата програма обещават да се задълбочат върху различни аспекти на овощарския бизнес. Семинарната част на изложението включва лекция на гл. експерт Деница Гаджева, координатор на Националната служба за съвети в земеделието в териториален областен офис Русе на тема: "Дейности на НССЗ в подкрепа на земеделските стопани".  Доц. д-р Сава Табаков ще представи "Подложки и междинници за кайсиеви сортове". И двата семинара ще завършат с дискусионен панел, в който участниците ще задават въпросите и ще обсъдят новите възможности и перспективите пред стопаните.

 

За втори път в рамките на изложението ще се проведе фермерски базар за регионални агро продукти, в който ще се включат производители на плодове, мед, натурални сокове, млечни продукти и др.

 

Входът е свободен за всички посетители!

Очакваме Ви!

 

Следете ни и на ФБ страницата на СДО:
https://www.facebook.com/sdobg

 

 

ПРОГРАМА

 

9:00 ч. – 9:30 ч.        Регистрация на участниците

9:30 ч. – 17:00 ч.      Посещение на изложбени щандове на фирми-изложители, B2B срещи, фермерски базар

09:50 ч. - 10:30 ч.     Лекция на доц. д-р Сава Табаков - доктор по Овощарство, Доцент и Декан на Факултет по лозаро-градинарство на Аграрен Университет Пловдив на тема: "Подложки и междинници за кайсиеви сортове"

10:30 ч. – 10:50 ч.    Презентация на логистични услуги и цялостна дейност на партньор „Лъчезара 2005“ ЕООД

12:00 ч. – 13:00 ч.    Официално откриване на Министъра на земеделието и храните Кирил Вътев и председатели на управителния съвет на СДО

13:00 ч. – 13:20 ч.    Лекция на главен експерт Деница Гаджева - координатор на НССЗ, в териториален областен офис Русе на тема: "Дейности на Националната служба по съвети в земеделието в подкрепа на земеделските стопани" 

13:30 ч  – 14:30 ч.    Представяне на традиционни и съвременни народни танци - танцов клуб „Родолюбец“

14:00 ч. – 14:30 ч.    Кафе пауза

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.