1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. 12 акта за опазване на защитените територии

12 акта за опазване на защитените територии

 

12 акта са съставени през 2006 г. от експертите от сектор "Контрол на защитените територии и биологичното разнообразие" към Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Плевен. Това съобщи Весела Комаревска, пиар на екоинспекцията.
По Закона за защитените територии са направени 38 проверки, при които са дадени 11 предписания и са съставени три акта.
По Закона за биологичното разнообразие са извършени 232 проверки и са съставени 3 акта.
През 2006 г. дирекцията на природен парк "Персина", съвместно с "Електроразпределение" - Плевен, монтираха под контрола на РИОСВ - Плевен шест метални поставки за щъркелови гнезда на бетонни електрически стълбове.
30 регистрационни карти на видове по CITES (Конвенцията за търговия със застрашени видове от дивата флора и фауна) са издадени през миналата година от РИОСВ - Плевен.
Четири акта са съставени от сектор "Контрол на защитените територии и биологичното разнообразие" за нарушение на Закона за лечебните растения.
По Закона за генетично модифицираните организми през 2006 г. са извършени 35 проверки на земеделски производители относно произхода на културите. При проверките са дадени 39 предписания и са съставени два акта за неизпълнение на предписания./posredniknews.com

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.