1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Антон Илиев, управител на UPL България: Искаме да растем устойчиво заедно със земеделските производители

Антон Илиев, управител на UPL България: Искаме да растем устойчиво заедно със земеделските производители

Антон Илиев, управител на UPL България


Нов фунгицид в житни идва в помощ за борбата с резистентността

Нов фунгицид и микрогранулиран абсорбент

Нов фунгицид за контрол на всички икономически важни болести в житни култури идва в България. До момента е предлаган единствено в Англия. Тази година ще бъде пуснат и в други европейски държави. Разработен е изцяло от компанията UPL, заяви Георги Борисов, търговски мениджър на UPL за България.

Продуктът комбинира две активни вещества, едното от които е със системно действие и има роля за стимулиране имунитета на растението. Второто активно вещество има ясно изразено трансламинарно действие и локално системно действие. То осигурява удължена вегетация и дава възможност на растението по-ефективно да използва вложените торове и наличната вода в условията на абиотичен стрес, като позволява пълно разгръщане на генетично заложения потенциал за добив на растението. Комбинацията от двете активни вещества осигурява пълен контрол на всички икономически важни болести, като синергизмът между тях е ясно изразен и позволява работа дори и при по-ниски от обичайните регистрирани дози без да оказва влияние върху ефикасността на продукта.

Продуктът е един инструмент за контрол на резистентността. Различният механизъм, по който работи, елиминира опасността от възникване на резистентност и дава възможност на активните вещества да работят добре там, където вече има установена резистентност към масово използваните триазолови продукти през последните години.

georgi-borisov-upl

Георги Борисов, търговски мениджър на UPL за България

Георги Борисов посочи, че UPL има ефективно решение за борба със сушата. Това е микрогранулираният абсорбент и подобрител на почвата Зеба. Той абсорбира излишната вода и я освобождава, когато има недостиг за растението. По този начин регулира водния и въздушния баланс в кореновата зона на растенията, като осигурява балансиран воден режим и дава възможност за едно по-ефективно усвояването на вложените торове. Може да бъде приложен с всеки един от масово използваните апликатори за микрогранула.

UPL – растеж и развитие

„Тази година очакваме 6.2 млрд. долара приходи от продажби, което ще превърне UPL в компания номер пет в световната растителнозащитна индустрия. Отделно от това сме номер едно в сегмента на биорешенията“, заяви Антон Илиев, управител на UPL България. Той посочи, че UPL има 43 завода, стратегически разположени по цял свят и разполага с 18 научно-изследователски центъра в Европа, Азия, Южна и Северна Америка.

„На българския пазар UPL е не по-малко амбициозна компания. Последните три години имаме почти двоен растеж на продажбите и на покритието в страната. UPL разполага с млад и динамичен екип. Това са хора професионалисти, които ще бъдат до вас във всеки един момент. Ще обследват вашите полета и ще ви помогнат при вземането на решения. Искаме да растем устойчиво заедно със земеделските производители“, каза още управителят на компанията.

По време на семинар на компанията в Равда земеделци споделиха своя опит с продуктите на UPL.

Кронос Агро Холдинг обработва 100 000 дка земя в района на Ямбол. „Отговорността за опазване на посевите е огромна. Ние сме се доверили на продукти от продуктовата листа на UPL, сподели агрономът на агрофирмата Явор Недялков. Стопанството използва Селект Супер при слънчоглед и пшеница, Ксанаду и Еминент 125 МЕ срещу Жълта и Кафява ръжда, Септориоза, Черна стъблена ръжда при житни култури. За надграждане на резултатите прилагат Апетайзер, биостимулатор на база филтрат от водорасли (GoActiv) и водоразтворим Манган (Mn) и Цинк (Zn), специално разработена технология, активизираща физиологията на хранене на растенията, както и биостимулатора Мултолео, разработен специално за слънчоглед и рапица. В технологията при отглеждане на културите са включили инсектицидите Цитрин макс и Сумицидин. Задължително прилагат МИКРОТИОЛ® Спешъл Ликуид – течна сяра.

iavor-nedialkov

Явор Недялков, агроном на Кронос Агро Холдинг

БГ Агро работи от доста години с UPL, но през последните три години партньорството им се задълбочило, разказа главният агроном на фирмата Христо Хърсев. В зърнено-житни култури използват МИКРОТИОЛ® Спешъл Ликуид, продукт за растителна защита, използван като фунгицид. Продуктът действа контактно, като има предпазно и газово действие, благодарение на което прониква и се разтваря в клетъчната обвивка на гъбните патогени, а също и Ксанаду, продукт на база революционното активно вещество бенсулфурон-метил в комбинация с 4% метсулфурон-метил. Двете активни вещества много успешно се допълват в своя спектър на действие. 

hristo-hursev

Христо Хърсев, главен агроном на БГ Агро

В слънчоглед използват Селект Супер, противожитен хербицид, който през последните три години се утвърди като еталон в борбата с житните плевели в страната.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.