1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Ариста – един от лидерите в света при продуктите за обеззаразяване на семена

Ариста – един от лидерите в света при продуктите за обеззаразяване на семена

Българска група посети базата на компанията за развойна дейност в Англия

Представители на Ариста ЛайфСайънс България заедно със свои партньори и приятели посетиха центъра за научно-развойна дейност на Ариста в Ившам, Англия. Компанията е четвъртият най-голям доставчик у нас на обеззаразители, чиито решения комбинират защита от болести и повишаване на добивите.

Ние развиваме продукти за третиране на семена и тестваме тяхното действие срещу неприятели и болести. Разработваме както химически, така и биологични решения, заяви Том Арчър, маркетинг мениджър обеззаразители за Европа Африка и Близкия изток. - В тази индустрия сме вече в продължение на 40 години, като сме лидери както в продуктите на база карбоксин – системен фунгицид и растежан регулатор, така и при системните фунгициди на базата на ипконазол, също така и при инсектицидите на базата на контактното активно вещество циперметрин.

Виждаме големи перспективи в развитието на ипконазол, като част от продуктите за обеззаразяване на семена от различни култури. Ипконазол е водещият триазол, който влиза в състава на групата продукти от серията Ранкона.“

Витавакс е най-добрият и гъвкав фунгицид в своя клас за контрол на широк спектър от болести при голям брой култури. Той е с две активни вещества - тирам и карбоксин, които са с различен механизъм на действие. Витавакс е и стимулатор на растежа, който подпомага растенията да преодолеят стресовите условия, осигурява бързо нарастване на колеоптила, масово и дружно поникване на семената и подобряване на добива.

Другият водещ продукт на Ариста в обеззаразяването на семена от пшеница и ечемик е новият триазолен фунгицид Ранкона 15 МЕ. Той е с нова формулация - микроемулсия, с най-ниска доза на активно вещество на тон третирани семена, безопасен е за семената и за операторите. Ранкона И Микс е специализиран продукт за обеззаразяване на семена от ечемик.

Аз се занимавам с дейностите в компанията, свързани от първоначалния етап на разработка на продуктите, преминаването им през регулациите на всяка страна, до лансирането им на пазара, подчерта Стив Паркър, регионален технически мениджър третиране на семена за Европа, Среден Изток и Африка. - Когато един от нашите продукти стигне до пазара, ние започваме подкрепа на клиентите и информираността им по отношение действието и ползите от продуктите. Подкрепяме нашите колеги и клиенти на полето с техническа информация, с решаването на проблеми, при комбинирането им с други продукти и т.н. В добавка към това ние провеждаме обучение на нашите колеги.“ 

Автор: Светла Стефанова 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.