1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Авджии изтребиха глутница вълци

Авджии изтребиха глутница вълци

За 15 минути ловците видяха сметката на 8 звяра

 

Цяла глутница вълци бе избита до крак при хайка на авджиите от ловната дружинка на петричкото село Крънджилица. С точните си мерници ловците видели сметката на 8-те хищника за броени минути. "Няма друг такъв случай в страната ни. Никога не са убивани толкова зверове при една пусия. Не съм герой, а заслугата е на всичките 17 души, които се спуснахме по петите им в дълбокия сняг", разказа пред "Стандарт" Васил Якимов, който гръмнал четири вълка. Глутницата тормозела десетки села в Огражден планина от две години насам.

Завчера за пореден път изгладнелите четириноги нападнали и изяли магаре в село Драгуш. Наместникът на селото Славчо Тасев веднага събрал дружината от 9 ловци и 8 викачи. Тръгнали по следите на глутницата в снега. Открили хищниците и ги оградили. След това работата вече била лесна за опитните авджии. С няколко точни изстрела са повалени на място три женски и пет мъжки вълка. Плячката е натоварена на специално ремарке и извозена пред сградата на Ловно-рибарско дружество-Петрич.

Мало и голямо се трупало, за да види мъртвите зверове. "Тук бе истински празник, като научихме новината. Та то няма човек, дето да не са му изяли някакъв добитък пустите му вълчища. Налитаха на всичко - овце, кози, крави, прасета, магарета. Но накрая си намериха майстора", разказа жена от село Яково. Според местните хора само за година време в цялата околия хищниците са издавили над 100 овце и кози, десетки магарета, коне и прасета./standartnews.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.