1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. BASF акцентира върху ролята на иновациите за устойчиво развитие на земеделието

BASF акцентира върху ролята на иновациите за устойчиво развитие на земеделието

На 5 юни компанията представи своята линия за развитие на растителната защита и биотехнологиите

На 5 юни BASF представи своята линия за развитие на растителната защита и биотехнологиите и очерта плановете си да глобализира дейностите по проучване на земеделието, като част от своята стратегия “We create chemistry”. Компанията също така оповести първите резултати от ново изследване на AgBalanceTM, което показва ръст от 40% в цялостното устойчиво развитие на производството на царевица в щата Айова в периода между 2000 г. и 2010 г. Въведеният през 2011 г. AgBalance е метод на BASF за оценка на устойчивостта на земеделието.

“BASF притежава дълъг списък от иновативни решения в полза на фермерите – твърди Маркус Хелд, ръководител на дивизията “Растителна защита” на BASF. – Именно на този постоянен поток от иновации се дължи успехът на дивизията.”

По време на пресконференцията BASF представи линията за развитие на своите многобройни изследователски дисциплини. Що се отнася до растителната защита  се акцентира на решенията за борба с плевелите – на наскоро представените на пазара хербициди от групата Kixor®, както и на хербицида EngeniaTM, който се очаква да се появи на пазара през 2014 г. Акцентът падна и върху новите продукти от групата Xemium®, карбоксамид фунгицид на BASF от ново поколение, и Initium®, най-новия фунгицид на BASF за бърз растеж на растителни сегменти. В допълнение, BASF разясни новите си области на проучване с цел намиране на решения за по-добро управление на ресурсите и стреса при растенията.

В сферата на растителните биотехнологии, BASF Plant Science е разработила уникална платформа за генно изследване, която се фокусира върху продуктивността и отличителните характеристики на сортове, способни да се справят с неблагоприятни условия като сушата. Д-р Петер Екес, ръководител на BASF Plant Science, казва: “Ние обединяваме сили с водещи компании в хранителната и зърнената индустрии, за да представим нашите продукти на пазара. Намираме решения, които “раждат повече с по-малко” и които ще ускорят устойчивото развитие на земеделието.” Коментирайки програмата по разширяване в Научноизследователския център Triangle Park, той добави: “Решението да преместим седалището в щата Северна Каролина е продиктувано от намерението да бъдем по-близо до нашите основни пазари и партньори.”

Говорейки за глобализацията на дейностите по проучване и развитие на компанията, д-р Харалд Лауке, ръководител на дивизията за проучване на биологично ефективните системи, казва: “Проучването не се изчерпва с работа в лабораторията; то означава и сформиране на междуфункционални екипи, които да работят с клиентите на място, на пазарите. До 2020 г. ние планираме да извършваме 50% от всички дейности на групата BASF по проучване и развитие извън границите на Европа.”

Целия материал за провелата се пресконференция на BASF четете в Рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.