1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. BASF България за първи път с български управител

BASF България за първи път с български управител

Снимка:

Г-жа Валентина Диканска поема поста от д-р Херберт Фиш, вицепрезидент на BASF за Югоизточна Европа

В началото на декември 2011 беше избран нов Управител на BASF България. За първи път в над 40-годишната история на химическата компания в България българка ще стои начело на дружеството. Това е г-жа Валентина Диканска. Тя поема поста от д-р Херберт Фиш, вицепрезидент на BASF за Югоизточна Европа.

Г-жа Диканска е завършила Магистратура по Икономика в УНСС, по-късно специализира маркетинг и мениджмънт в Майнц, Германия. От 2002 г. г-жа Диканска е част от представителството на най-голямата химическа компания в света BASF в България, като финансов и административен директор.

Г-жа Диканска приема предизвикателствата, които стоят пред нея като възможност за утвърждаване позициите на компанията. „Поемам управлението на химическата компанията в България в момент, когато BASF обяви най-новата си стратегията за устойчиво развитие  “We create chemistry”. Бизнесът ни в България бележи траен ръст и аз очаквам, че с предлаганите от компанията ни висококачествени иновативни продукти и решения, както и създадените трайни партньорства във всички индустрии, ще утвърдим лидерските си позиции.”

BASF The Chemical Company е водеща химическа компания в световен мащаб: Портфолиото й включва широка гама продукти от химикали, пластмаси, продукти за облагородяване, продукти за селското стопанско до нефт и газ. През 2010 г. BASF отчита продажби от около 63.9 милиарда евро, а към края на годината служителите на компанията наброяват около 109,000 души. Акциите на BASF се търгуват на фондовите борси във Франкфурт (BAS), Лондон (BFA) и Цюрих (AN).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.