1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. BASF отново беше включена в Световния индекс за устойчивост Дау Джоунс

BASF отново беше включена в Световния индекс за устойчивост Дау Джоунс

За единадесета поредна година акциите на компанията са листвани в DJSI World

BASF отново беше включена в Световния индекс за устойчивост Дау Джоунс (DJSI World). Компанията получи специално признание от аналитиците за своята ангажираност с постигането на устойчивост в областта на Генетично модифицирани организми, Отговорност за продукта, Система за управление на околната среда, Стратегия за климата и Управление на риска и кризите. DJSI World е водещият индекс за устойчивост, който обхваща 10 процента от 2500-те най-големи компании от всеки отрасъл, включени в Световния индекс Дау Джоунс (Dow Jones Global Index).

„Нашата обща цел като водещата световна компания в химическата промишленост е да съчетаваме икономическия успех с екологична и социална отговорност. Това ще гарантира дългосрочния успех на нашия бизнес. Затова устойчивостта е неотменен елемент от стратегията на BASF. Включването ни в DJSI потвърждава, че с прилагането на практика на тази стратегия сме на прав път,” сподели д-р Улрих фон Деесен, директор по опазването на климата и ръководител на Експертния център на BASF по околна среда, здраве и безопасност.

За единадесета поредна година акциите на BASF са листвани в DJSI World. През 2008 г. BASF оглави класацията на Индекса за устойчивост Дау Джоунс като най-добре представилата се компания в химическата промишленост. Листваните компании трябва всяка година да показват подобрения по отношение на устойчивостта. Оценката се извършва от аналитици от групата Sustainable Asset Management (SAM). Тази година SAM подложи компаниите на критичен анализ по повече от 90 критерия.

Въпросите бяха свързани със следните тематични групи:

 ·         Корпоративно управление

·         Управление на риска и кризите

·         Спазване на законовите изисквания

·         Управление на връзките с клиентите

·         Управление на иновациите

·         Безопасност на продуктите

·         Опазване на климата

·         Здраве и безопасност при работа

·         Развитие на човешкия капитал

·         Управление на веригата на доставките

Допълнителна информация по въпросите на устойчивостта в BASF можете да намерите в интернет на адрес www.basf.com/sustianability

За BASF

BASF е водещата химическа компания в световен мащаб: The Chemical Company. Портфолиото й включва широка гама продукти от химикали, пластмаси, продукти за облагородяване до продукти за селското стопанско, фини химикали, както и нефт и газ. BASF е надежден партньор, който помага на клиентите си от буквално всички индустрии да постигат по-големи успехи. Със своите продукти с висока добавена стойност и с интелигентните си решения BASF играе важна роля в намирането на отговори за глобалните предизвикателства като опазването на климата, енергийната ефективност, изхранването на населението и мобилността. През 2010 г. BASF отчита продажби от около 63.9 милиарда евро, а към края на годината служителите на компанията наброяват около 109,000 души. Акциите на BASF се търгуват на фондовите борси във Франкфурт (BAS), Лондон (BFA) и Цюрих (AN). Допълнителна информация за BASF можете да намерите в интернет на адрес www.basf.com

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.