1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. BASF увеличи целите си за продажби през 2020 г. на подразделение "Растителна защита" до 8 милиарда евро

BASF увеличи целите си за продажби през 2020 г. на подразделение "Растителна защита" до 8 милиарда евро

Снимка:

Компанията ще продължи да разширява своето портфолио от решения

BASF увеличи дългосрочната си цел за продажби на отдел "Растителна защита", като очаква  продажбите да достигнат над 6 милиарда евро до 2015 г. и 8 милиарда евро до 2020 г. (преди това: 6  милиарда евро през 2020 г.). В подкрепа на това BASF ще инвестира между 2013 г. и 2017 г. приблизително 1,8 милиарда евро за изграждане и модернизация на производствените мощности и капацитета си за изготвяне на формули. BASF също така ще продължи да разширява своето портфолио от решения и ще задълбочава инициативите, които подпомагат производителите в цялостното управление на стопанствата им.

"Постигнахме голям напредък през последните няколко години.  Показахме устойчив растеж както в нашите продажби, така и в приходите и сме уверени, че ще продължим с това развитие", каза Маркус Хелдт, президент на отдел "Растителна защита" на

BASF. "Този успех се дължи на нашия ангажимент да предоставяме иновации, които помагат на производителите да се справят с предизвикателствата, породени от глобалните мегатенденции. Те подчертават значението не само на достатъчно, но също така и на висококачествена храна за нарастващото население на земята. Ние продължаваме да разширяваме нашето портфолио както с РЗ решения така и отвъд растителната защита, за да предоставим на производителите интегрирани технологии, които могат да им помогнат да управляват бизнеса си по-ефективно. "

Увеличаване на инвестициите в иновативни решения

В периода 2013-2017 г., BASF ще удвои годишните инвестиции в производствени мощности за отдел "Растителна защита" от приблизително 150  милиона евро на година на повече от 300 милиона евро. Наред с другото, тази сума включва планове за разширяване на производствените мощности за най-продаваните фунгициди F500® и Xemium® в Германия, както и за ключовите хербициди Дикамба и Kixor ®, които се произвеждат в САЩ. BASF планира също така да изгради нови или да разшири съществуващите  си заводи  на няколко места по света, по-специално в Азия.

Възможностите за общите върхови продажби на иновативните РЗ продукти на BASF,  лансирани на пазара  между 2010 г. и 2020 г., сега се оценяват на 1,7 милиарда евро, с 500 милиона евро повече в сравнение с предходната година. Стойността на новите разработки по всички показатели до голяма степен се поддържа от успешното лансиране на пазара на нови продукти. Значителен принос се очаква от Xemium, от обещаващи нови хербициди и толерантни към хербициди решения, заедно с продукти от новите области на Функционални решения. За да постигне своите цели, BASF ще запази ангажимента си за инвестиране на около 9% от продажбите на отдел "Растителна защита" в развойни дейности, насочени към разработването на нови активни съставки, формули и решения отвъд  растителната защита.

Разширяване на портфолиото чрез Функционални решения

Функционалните решения, новосъздаденият отдел на BASF за решения отвъд границите на традиционните продукти за растителна защита, до голяма степен значително ще разшири портфолиото на BASF от решения за производителите. Чрез завършената структурна интеграция с базираната в САЩ компания Becker Underwood, BASF се превърна във водещ глобален доставчик на третиране на  семена, включително биологични, и може допълнително да помага на производителите да подобрят и увеличат производството си.

"С научноизследователския капацитет на BASF и иновативната продуктова гама, Функционалните решения са уникално позиционирани да извлекат полза от напредъка, постигнат чрез нашите интердисциплинарни изследвания в областта на химията и биологията,", каза Юрген Хуф, старши вицепрезидент на отдел Функционални решения. "Това ще ни помогне да отключим земеделския потенциал в нови области като управлението на почвите, където търсим продукти за подобряване, управлението на водите и хранителните вещества в почвата."

В допълнение към продуктите за подсилване на семената и иновациите за по-добро управление на почвите, Функционалните решения също ще предоставят технологии, които да помогнат на растенията да се справят по-добре със стресови фактори като суша, студ, недостиг на хранителни вещества и по този начин да укрепват тяхното здраве. Чрез засилване на добре утвърденото портфолио от концепцията AgCelence®, BASF ще даде допълнителна възможност на производителите да подобрят общото качество и продуктивността на своите култури, което да доведе до по-високи добиви, по-високо качество и ефективност на реколтата.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.