1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Байер Кропсайанс - България с нови продукти на БАТА АГРО 2014

Байер Кропсайанс - България с нови продукти на БАТА АГРО 2014

Обеззаразителят Юнта Куатро е хитовото предложение за тази година

И с поредното си участие на най-престижното селскостопанско изложение у нас - БАТА АГРО Байер Кропсайанс България защити името си на най-иновативната компания в областта на растителната защита. Успоредно с вече познатите и наложили се на българския пазар ПРЗ, от Байер представиха на фермерите най-новата си приятна изненада за родните зърнопроизводители.

Това е последната иновация в обеззаразяването при пшеница и ечемик- продуктът Юнта Куатро, който съдържа последно поколение инсектициди и фунгициди. Обеззаразителят осигурява надеждна и дълготрайна двойна защита от неприятели при зърнените култури: листни въшки, цикади, житни мухи, житен бегач и телени червеи. Обеззаразителят е едно ефикасно решение и срещу болестите при пшеницата и ечемика, като твърда главня, фузарийно кореново гниене, праховита главня, снежна плесен. Освен това Юнта Куатро има така нареченият „анти стрес“ ефект, който допринася за по-бързото покълване и поникване на растнията, прави ги по-жизнени и по-издръжливи на неблагоприятни абиотични фактори като ниски температури и засушаване.

Сред хитовите предложения на химическата компания за тази година е фунгицидът Ламадор, който през тази година получи регистрация и при ечемик. Продуктът предлага перфектна защита от целия комплекс болести, пренасяни чрез семената и заразяващи от почвата, в това число видовете Главни, Мрежести петна и Фузарийно кореново гниене.

Друг акцент в представянето на Байер Кропсайанс България на БАТА АГРО 2014 е селекцията на компанията при рапица. Наред с набиращите все по-голяма популярност хибриди като Мерано, Джъмпер, Багира, Брентано и др., новото попълнение за 2014 г. е среднокъсният хибрид Пънчер.

Ефикасна програма за растителна защита и в лозята предлага Байер Кропсайанс. Последната разработка на компанията за защита на лозята от мана е продуктът Профайлър, който има два различни механизма на действие, което предпазва от създаване на резистентност. Наред с успехите, които ежегодно регистрира Байер КропСайанс по българските полета със своите продукти, показателен е и фактът, че екипът на компанията в страната ни вече има български мениджър, което само по себе си е доказателство за доверието, което сме си извоювали, заяви Ралица Янакиева, мениджър на Байер Кропсайанс - България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.