1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Corteva Agriscience – традиционен участник в Хербитур

Corteva Agriscience – традиционен участник в Хербитур

Компанията ще пусне нови продукти на пазара

Corteva Agriscience за поредна година е участник в платформата Хербитур под егидата на проф. Тоньо Тонев от Аграрния университет в Пловдив.

Проектът е насочен към изпитване на продукти за растителна защита. Corteva Agriscience прави силна заявка през следващите няколко години да пусне много нови продукти. През 2021 г. в масовата практика се очаква противошироколистен хербицид с активното вещество арилекс, приложим в житни култури, слънчоглед и царевица.

За поредна година Дерби Супер Едно /Ланселот/ доказа, че е флагман в житни култури срещу широколистни плевели. С този хербицид са покрити близо 2,5 млн. дка.

Двата продукта комбинирани за житни и широколистни плевели Корело Дуо 85 ВГ и Палас 75 ВГ достигнаха рекорд по третирани площи. Много стопани разчитат вече на еднократното приложение на фунгицида Алегро.

Хербицидите на Corteva Agriscience при царевица са едни от най-търсените - комбинациите Виктус с Мустанг и Виктус ОД с Кабадекс Екстра, както и Принципал Плюс 66.5 ВГ са едни от най-прилаганите.

„Проф. Тонев и концепцията Хербитур заслужават адмирации, защото когато имаме ново активно вещество и съответно на негова база - нови хербициди, е много важно 2-3 години преди да влезе в употреба, да се направят мащабни опити с различни дози на приложение“, заявиха от Corteva Agriscience.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.