1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Ефикасно действие на продуктите на Агрия в стопанството на Венцислав Върбанов

Ефикасно действие на продуктите на Агрия в стопанството на Венцислав Върбанов

На полетата му с пшеница е приложена цялостна схема за растителна защита и подхранване

Агрия АД успешно изведе растителната защита в пшеницата на зърнопроизводителя Венцислав Върбанов. В стопанството си край Долни Дъбник, област Плевен, той отглежда 6000 декара с културата.

Продуктовото портфолио на Агрия АД предлага хербициди, фунгициди, инсектициди и листни биостимулатори, подходящи за зърнено-житните култури, каза Поля Александрова, мениджър вътрешен пазар за район Централна Северна България. Александрова и Върбанов извършиха финално наблюдение на посевите с пшеница преди жътва. И двамата са доволни от постигнатото на полето и очакват висок добив, благодарение на приложената схема за растителна защита и подхранване.

Срещу смесеното заплевеляване с житни и широколистни плевели са използвани два продукта. Корида е изключително ефикасен за контрол на широколистни плевели. Другият продукт е Имаспро срещу житни плевели и най-познат продукт срещу див овес.
Освен двата хербицида е добавен фунгицидът Бриз за справяне с проблемите, които причинява кафявата ръжда.

И за да даде пшеницата максимален добив, е използван листният биостимулатор Фертигрейн Фолиар за стимулиране на цялостното развитие на посевите. В състава си той включва аминокиселини, органика, азот, комплекс от микроелементи, които са специално формулирани за зърнено-житните култури.

За второ фунгицидно третиране са приложени Бриз и Сивар за справяне с икономически важните болести като брашнеста мана, ръжда, септориоза и фузариоза. Освен тях е добавен листен биостимулатор Текамин Макс, който има общо стимулиращо действие и е подходящ за стресови ситуации. Той съдържа аминокиселини, органична материя, азот.
На полето е използван и инсектицидът Агрия 1050+ в доза на приложение 70 милилитра на декар.

Зърнопроизводителят Венцислав Върбанов очаква висок добив заради успешно изведената растителна защита. Той заяви, че Агрия АД има надеждни продукти на атрактивни цени.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.