1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Екологично унищожаване на плевелите чрез електричество, гореща вода и пара

Екологично унищожаване на плевелите чрез електричество, гореща вода и пара

Новата технологията беше представена пред академичната общност и земеделци

Weed Free Service Bulgaria е първата фирма с лицензиран сертификат за екологично унищожаване на плевелите чрез електричество, гореща вода и пара. Иновативната технология официално беше показана пред академичната общност в Аграрен университет Пловдив и пред представители на земеделския сектор.

Weed Free Service Bulgaria

Иновативният метод бързо, лесно и дългосрочно по селективен начин премахва плевелите без използване на пестициди, които замърсяват почвата, водите, околната среда и земеделската продукция, подчерта управителят на фирмата за България Милена Илиева. Специално за презентацията бяха дошли партньорите им от Нидерландия, както и създателя на технологията, която разработва близо 9 години.

„Методите, основаващи се на електричество, гореща вода и пара, са много по-ефективни от химията, която се прилага ежегодно и замърсява околната среда“, коментира Хари Клоустерман. Той уточни, че подобни методи са изключително подходящи освен за земеделието, но и за унищожаване на плевелната растителност в обществени пространства - паркове и градини, учебни заведения, пътни настилки, магистрали, летища, ж.п. гари, яхтени пристанища, голф игрища, стадиони и др.

Weed Free Service успешно работи в Нидерландия, Германия, Швеция, Англия, Белгия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.