1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Есенни грижи за житни култури от Ариста ЛайфСайънс

Есенни грижи за житни култури от Ариста ЛайфСайънс

Обеззаразете семената и осигурете чист старт

Обеззаразяването на семената за посев при пшеницата и ечемика е задължително мероприятие в технологията на отглеждане на двете култури. Ликвидирането на семенната инфекция чрез третиране на посевния материал е единственият начин за борба с икономически важните болести, каквито са праховитата и твърдата главня по пшеницата, ленточната болест и праховитата главня по ечемика. Ариста ЛайфСайънс предлага широк спектър продукти, превърнали се в стандарт - Ранкона, Ранкона И Микс, Анкор и Витавакс.
 
Ранкона е най-нов триазолен контактен и системен обеззаразител. който осигурава пълна безопасност на семената.

Ранкона И Микс е контактен и системен фунгецид за обеззаразяване на семена с предпазно и  лечебно действие върху семената. Осигуряв отличен контрол на болести пренасяни със семена - прахови главня и ленточна болест по ечемика.

Анкор дава отлична защита срещу болестите, осигурява ранен старт на културите. Патентован е и като растежен регулатор. Контролира праховита и твърда главня по пшеница.

Витавакс стимулира ранния растеж на кълновете. Защитеният от Витавакс колеоптил се удължава. Всяка година над 50 милиона хектара се засяват с обеззаразени с Витавакс семена. От всички обеззаразители на семена Витавакс осигурява най-добро поникване. Отлични резултати има срещу Снежна плесен, Базично гниене, причинено от фузариум, твърда главня.

При третирането на семената се следи за постигане на пълно покритие. Ариста прилага програма за подпомагане на земеделските производители с оборудване за обеззаразяване на семена. Програмата включва както машини за обеззаразяване на семена, така и комбинирани машини за семечистене и обеззаразяване

Есенно приложение на Изор преди поникване, в ранни фази от развитие на културата ще осигури защита на пшеницата и ечемика срещу едногодишни житни и някои широколистни плевели.  Борбата с неприятелите Ариста ЛайфСайънс препоръчва да се води  с Нуреле Д срещу обикновената житна пиявица, както и с Сумицидин срещу пиявици и житна дървеница.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.