1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. ЕСЕННИ РЕШЕНИЯ ОТ БАЙЕР

ЕСЕННИ РЕШЕНИЯ ОТ БАЙЕР

За опазване на пшеницата от всички видове житни и широколистни плевели и навременен контрол на неприятелите, нападащи посевите наесен

Формирането на добива на пшеницата зависи в голяма степен от есенно-зимния период. Тогава става генетичното залагане на броя зърна в класа и развитието на продуктивни братя. Затова е важно нейното опазване наесен. При подходящи условия се наблюдават житни и широколистни видове, които презимуват успешно заедно с пшеницата и я конкурират за храна, жизнено пространство, влага и др.

 

Оптималното решение за смесено заплевеляване в пшеница е Пасифика® Експерт

 

 

pasifika-bayer

-     Пасифика® Експерт е eдинственият продукт на пазара за смесено заплевеляване с три активни вещества, даващи пълен спектър на контрол върху плевелите.

-     Гъвкаво приложение: Действа безкомпромисно срещу жит­ни и широколистни плевели и може да се прилага както наесен, така и напролет в зимна пшеница.

-     Отлична противожитна ефикасност: Контролира трудни житни плевели като райграс, власатка, овсига, див овес и др.

-     Отлична противошироколистна ефикасност: Контролира трудни широколистни плевели като мак, теменужка, лайка, лепка, подрумче, здравец и др.

-     Безопасност за културата чрез вградената антидотна технология.

 

Секатор® е правилният избор при широколистно заплевеляване наесен 

  

 

sekator

-     Безопасен за културата: това предимство е ключово в есенните третирания, тъй като културата се намира масово във фаза 3 лист.

-     Ново технологично решение със съдържание на прилепител Биопауър, който засилва ефекта на Секатор върху плевелите. Благодарение на Биопауър се преодоляват физиологичните прегради на упоритите есенно-зимни плевели (власинки, восъчен налеп и др.)

-     Контрол на самосевка слънчоглед: може да разчитате на контрола на самосевката като веднага след третирането тя престава да се храни и не отнема от хранителните вещества на пшеницата.

-     Бързо навлиза в плевела: благодарение на Биопауър навлизането на продукта в плевела става по-бързо, което спомага и за по-бързото им загиване.

 

Освен плевели, през есенния период се наблюдава и нападение от неприятели. Най-често срещани са житните мухи, листните въшки и цикадите, които започват да вредят още от първи лист на пшеницата. Контролът трябва да се извършва с подходящ инсектицид с бързо инициално действие, добре покриващ листната повърхност.

 

Предимства на инсектицида Децис 100®

 

desic
 

 

-       Концентрирано активно вещество с подобрена формулация, даващо отлична ефикасност срещу неприятели в пшеница, рапица, царевица и други култури.

-       Нова формулация, засилваща ефективността и продължителността на действие.

-       Фотостабилност, осигуряваща по-дълготраен и категоричен ефект срещу неприятелите.

-       Отлично прилепване и устойчивост на отмиване и задържане върху растението.

-       По-малко логистични разходи при употреба.

-       Освен директен инсектициден ефект, Децис® 100 ЕК има и отблъскващ ефект и потиска храненето на насекомите.

-       Подходящ за смесване с един или няколко продукта в разтвор, без риск от фитотоксичност.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.