1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Хербицидът, който не щади плевелите

Хербицидът, който не щади плевелите

Иновативна формулация за житни култури

Високоефективни и икономически изгодните продукти на UPL са желан партньор на земеделския производител Дамян Алексиев от село Владимирово, Монтанско, където се намират голяма част от обработваемите му площи.

„С екипа на UPL работим много добре“, лаконичен е зърнопроизводителят и благодари за успешно свършената работа. Той разказа, че регионалният представител на фирмата Цветан Трифонов често посещава полетата, за да ги наблюдава. Целта е да няма пропуски в растителната защита. Специалистът от UPL препоръчал няколко продукта от портфолиото на компанията.

„Успешната формула на един земеделец е да заложи на добри и качествени продукти със сигурен ефект и действие. Това направи и Дамян Алексиев“, подчерта Цветан Трифонов.

За опазване на пшеницата рано напролет във фаза братене бил внесен хербицидът Ксанаду, за контрол на лепка, лайка, врабчови чревца, червена мъртва коприва, овчарска торбичка, мак, бръшлянолистно и персийско великденче и други плевели. Ксанаду бързо се абсорбира от листата на плевелите и само до няколко дни те загиват.

Ксанаду за първи път се появява на българския пазар през миналата стопанска година. България е първата държава от ЕС, където продуктът започна да се прилага. След серия от изпитвания в реални условия, той доказва предназначението си: ефективен контрол на всички икономически важни плевели. 

„Убедихме се в ефекта му след прилагането му на различни полета, видяхме колко е селективен към културните растения“, допълни продуктовият мениджър на UPL Евгений Динев.

Ксанаду съдържа 2 активни вещества: метсулфорон метил и бенсулфорон, който за първи път в Европа е вложен в продукт за растителна защита.

  

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.