1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Инсектицидът Сиванто® Енерджи – новата звезда в растителната защита

Инсектицидът Сиванто® Енерджи – новата звезда в растителната защита

Bayer има решение за всеки един проблем в пшеница

Нови и утвърдени продукти за растителна защита на зърнено-житни култури представиха от Bayer Crop Science пред земеделци на семинар в Разград.

Богата гама от хербициди

Грижите за посевите напролет включват комплекс от мерки, като на първо място е контролът на плевелите. Богата палитра от качествени хербициди на Bayer може да бъде използвана според спектъра на плевелите.

Цвета Попова, мениджър ключови клиенти в Bayer Crop Science за Североизточна България, препоръчва селективния вегетационен хербицид от групата на сулфонилуреите Пасифика® Експерт, който е добре познат на земеделците. Използва се за контрол на едногодишни житни и широколистни плевели, сред които упоритите овсига, райграс, див овес, в доза 35 мл на декар. Предимството му е, че съдържа антидот, което предпазва културата от стрес. Продуктът има пълно системно действие, бързо се абсорбира от листата и стопира растежа и развитието на плевелите. От 4 до 6 седмици след третирането плевелите са унищожени напълно.

Тази година Пасифика® Експерт е на по-изгодна цена спрямо миналата година, освен по-добрата цена при закупуване на всеки 10 л фермерите ще получат продуктов бонус от 1 л Пасифика Експерт.

Друг ключов продукт на Bayer е Хусар® Клас - широкоспектърен системен хербицид от групата на ALS инхибиторите. Осъществява контрол на широколистни плевели, в това число трудните великденче, теменужка, мъртва коприва, както и житни плевели – райграс, див овес, лисича опашка, Продуктът има и почвен ефект. Антидотът в него осигурява селективност към културата.

Следващото предложение на Bayer е Секатор®, хербицид от групата на сулфунилуреите с напълно системно действие, комбинация от две активни вещества и антидот. Секатор® контролира повече от 30 важни вида широколистни плевели с едно третиране при широк период на приложение. Не се влияе от ниски температури по време на пръскане. Поема се за два часа от плевелите и паднал след това дъжд не намалява хербицидния ефект.

През този сезон на разположение на земеделците е и Пума® Супер, селективен вегетационен хербицид със системно действие. Той може да се прилага от трети до флагов лист на културата.

За борба срещу едногодишни житни и широколистни плевели в житни култури специалистите на Bayer препоръчват Атлантис® Флекс, селективен, системен хербицид от групата на сулфунилуреите, както и Атлантис® Актив, селективен, системен хербицид от групата на ALS инхибиторите. Продуктът има и почвен ефект, а антидотът предпазва културата от фитотоксичност.

Промоционални пакети от Bayer Crop Science

На всеки закупени 100 л Солигор® в пакет с някои от хербицидите Хусар® Клас, Секатор® или Пума® Супер, ще получите 10 процента продуктов бонус от Солигор, информира Марина Генова, регионален представител на Bayer Crop Science за Шумен и Разград. Тя посочи, че Солигор® е вегетационен, системен, широкоспектърен фунгицид с предпазен, лечебен и изкореняващ ефект. Продуктът съдържа ново поколение триазол (протиоконазол), допринасящ за отличния фунгициден ефект срещу брашнеста мана, снежна плесен, ръжди, септория, фузариум по класа.

Нов инсектицид от Bayer Crop Science

Сиванто® Енерджи е нов инсектицид на Bayer с две активни вещества - делтаметрин и флупирадифурон, заяви Ралица Русева, регионален представител на Bayer Crop Science за Разград и Попово. Тя обясни, че продуктът има системно и контактно действие и нокдаун ефект срещу голям брой смучещи и гризещи неприятели и дълго последействие. Може да се прилага в дози от 50 до 75 мл на декар в житни култури, както и в рапица.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.