1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Как да опазим пшеницата до жътва? Отговорите дава БАСФ

Как да опазим пшеницата до жътва? Отговорите дава БАСФ

В Добруджа компанията представи и портфолиото си със слънчоглед

Ефикасни растителнозащитни технологии в пшеница и слънчоглед представи фирма БАСФ в Добричка област. Между селата Дропла и Царичино в полетата на земеделския стопанин Иван Ганев са изведени опити.

Платформата включва две технологии за опазване на пшеницата. Първата включва третиране с Ревистар Флекс, като първи фунгицид, и Ревикеaр, като втори.

Ревистар Флекс е продуктът, който надгражда познатите досега Танго и Капало. Няколко са основните причини, поради които земеделските стопани могат да разчитат на Ревистар Флекс, подчерта Светослав Бонев, Бизнес лидер и старши търговски представител за Североизточна България. На първо място това е уникалната флекси пауър молекула, която позволява на активното вещество да навлезе бързо в растението и да унищожи ензима, в който се целим. 

 


На второ място, има надградена stick & stay формулация и на практика добро действие при валежи и ниски температури. Ревистар Флекс решава проблемите с основните болести по пшеницата като септориоза, видовете кореново гниене, жълта и кафява ръжда.

Второто фунгицидно третиране е извършено с Ревикеaр, който е от тази година на българския пазар и надгражда Диамант макс. Тук имаме отново най-новия триазол на БАСФ плюс пиракостробин. Това води до изключително добър контрол на основните болести и ненадминат физиологичен ефект.

Понтос е новото решение при опазването на пшеницата от плевели, приложен на това поле, подчерта Десислава Драгнева, Бизнес лидер и старши търговски представител за Шумен, Разград, Търговище и Русе. Това e почвен до ранно вегетационен продукт, който има изключително широк спектър и обхваща житни и широколистни плевели.

Полето е в отлична кондиция. Съществена роля имат и последните валежи, които ще поддържат културата с помощта на продуктите на БАСФ в отлично състояние.

За поредна година БАСФ излиза с хибриди слънчоглед на българския пазар, поясни Дилян Димов, търговски представител на БАСФ за Североизточна България. На полето земеделските стопани видяха основните отличителни характеристики на селекцията – растения с мощен и дружен старт след сеитба. Слънчогледите притежават много добра адаптивност при стресови условия – силно засушаване и високи температури, устойчивост на синя китка, много високо маслено съдържание и отличен добивен потенциал.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.