1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Кооперацията в с. Тръстеник се радва на пшеница без болести и плевели

Кооперацията в с. Тръстеник се радва на пшеница без болести и плевели

Ксанаду и Зоксис – в основата на високите добиви

Ефективна комбинация от продукти за растителна защита и правилно изведена технология за опазване на пшеницата са причина земеделската кооперация в русенското с. Тръстеник да се подготвя за богата жътва. Почти на 100 % кооперацията работи с продукти на UPL, които са опазили пшеницата от икономически важните болести и плевели през вегетацията.

Във фаза братене е приложен новият хербицид Ксанаду, против широколистни плевели и трудните за контрол ефимери. Борбата с болестите е изведена само с един фунгицид. Зоксис си е свършил отлично работата благодарение на активното вещество и формулацията и е опазил пшеницата през цялата вегетация.

Фунгицидът е приложен в комбинация с биостимулатора Тонивит в доза 100 мл/дка. В средата на юни впечатляващото е, че пшеницата има три зелени свежи листа.

От UPL обявиха, че следващата година ще предложат на пазара два нови продукта – фунгициди с регистрация в житни култури.

От UPL анонсираха най-актуалната си оферта – всеки земеделски производител, който закупи обеззаразител за третиране на семена пшеница и ечемик от серията Ранкона, ще получи безплатно инсектицида Цитрин Макс за третиране на 20% от площите, на които са използвани обеззаразителите на компанията.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.