1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Матено Форте – иновативният хербицид от Байер

Матено Форте – иновативният хербицид от Байер

Цяло съзвездие от решения за растителна защита и семена – във фокуса на Агро Арена 2023 в Кукорево

Край село Кукорево, обл. Ямбол, се състоя традиционната за Байер КропСайанс Агро Арена, на която присъстваха много фермери. Тя беше посветена на иновативните решения в растителната защита на компанията. Акцент на събитието беше селективният системен хербицид Матено Форте. Продуктът се прилага в доза 200 мл/дка след сеитба преди поникване.

Матено Форте е с три активни вещества и контролира успешно както ключови широколистни плевели, така и трудните житни плевели, обясни Милен Начев, Регионален специалист Продажби и маркетинг в Байер КропСайанс.

През този сезон наблюдавахме, че дори и при паднал дъжд след два месеца от приложението на продукта, той се активира и започва да работи.

Третираните с Матено Форте площи се увеличават, съобщи Илия Бибишков, Мениджър „Ключови клиенти“ за Южна България. С него могат да се решат проблеми още от ранна есен след сеитба до късна пролет. Той упражнява контрол на зимно-пролетните ефемери. Приложен навреме, продуктът работи около 3 месеца и се реактивира с всеки паднал дъжд, като контролира плевели с височина от 2-4 см. Хербицидът отлично контролира технологична рапица и напълно унищожава власатка и райграс.

Какви са промоционалните пакети на Байер?

Тази година Байер ще предложи Матено Форте в пакет с обеззаразителя за семена Баритон Супер. За всеки закупен пакет земеделците получават 5% бонус от всеки продукт.

За поредна година Байер представя пакета Баритон Супер в комбинация с Децис 100 ЕК. Баритон Супер е обеззаразител за семена пшеница и ечемик, който се справя освен с видовете главни, но и с и фузарийно кореново гниене и снежна плесен. Инсектицидът Децис 100 трябва да бъде приложен ранно вегетационно във фаза на пшеницата 2-3-и лист, за контрол на листни въшки и цикади, които са вектори на вируси, препоръча Ангел Косев, Регионален представител на Байер КропСайанс за Ямбол и Сливен.

Употребата на биодизел в ЕС да бъде минимум 14% до 2030 г. остава като приоритет. Това означава, че рапицата ще бъде ключова през следващите години.

Байер КропСайанс предлага високодобивна селекция от рапични хибриди с редица устойчивости. Ключови хибириди от CL сегмента за тази есен са: ДК Имув, ДК Имарет, ДК Имортъл и ДК Импринт.

Емблематична за бранда Декалб е застраховката срещу непоникване при суша. Семената са третирани с обеззаразителя Acceleron Elite, подчерта Николай Черкезов, Регионален мениджър за Южна България.

декалб

Байер гарантира добри резултати при жътва, ако при маслодайната култура е изведена следната технология:

децис

  • приложение на Децис наесен и рано напролет срещу стъблен скритохоботник
  • при изнасяне на цветоносното стъбло - Тилмор, за контрол на фома, във фаза зелен бутон - Пропулс за контрол на склеротиния.
  • трето внасяне на Децис срещу рапичен цветояд.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.