1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Министър Найденов се срещна с представители на животновъдни организации

Министър Найденов се срещна с представители на животновъдни организации

Снимка:

Бяха представени и нови схеми за финансово подпомагане и кредитиране на биволовъдите

На среща с представители на животновъдни организации, министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов представи действията на Министерството на земеделието и храните относно договореностите между двете страни за подобряване на пазарната и финансовата ситуация в сектора. Бяха обсъдени въпросите за предстоящите нотификации пред Европейската комисия за намаляване на акцизните ставки за дизеловото гориво в животновъдните ферми и компенсиране на разходите на фермерите за имунопрофилактичната дейност.
    
Животновъдите от своя страна  поставиха въпроса за данъчното облагане през настоящата и следващата година. Предстои да се промени данъчното законодателство, с което да се разшири и облекчи възможността всеки да избира начини за отчитане на разходите от страна на земеделските производители.
    
В срещата участваха и зам.-министърът на финансите Владимир Горанов, който заяви готовност да участва при преговорите на търговските банки и Държавен фонд „Земеделие” за изработване на нови, по-справедливи договорни отношения за осигуряване на кредитен ресурс за земеделските производители. Бяха представени и нови схеми за финансово подпомагане и кредитиране на биволовъдите, за които МЗХ получи одобрението на ЕК.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.