1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Наемат работници по програмата за опазване на реколтата в област Враца

Наемат работници по програмата за опазване на реколтата в област Враца

39 работни места по програма "Опазване на реколта 2005" са определени за областта

 

39 работни места по Националната програма "Опазване на реколта 2005" са определени за област Враца. На свое заседание вчера Комисията по заетост е обсъдила предложението за разпределението по квоти за 10-те общини от областта, като се е съобразила с площите обработваема земя, броя на населените места в общините и ръста на безработицата. Така община Борован получава 4 работни места за полски пазачи, община Бяла Слатина – 8, Враца – 5, Козлодуй – 3, Криводол – 4, Мездра – 3, Мизия – 3, Оряхово – 4, Роман – 2 и Хайредин –3.

Новите разпореждания са, че от тази година общините трябва да доплащат по 50 лева от своите бюджети допълнително на човек, зает по програмата, съобщиха от пресцентъра на областна администрация. Държавата плаща по 100 лева на човек. Това ново разпореждане изправя общините пред нови решения – дали могат да заделят от бюджетите си необходимите допълнителни средства, или не. Това е причината и поради която Община Роман се отказва от своите две бройки.

Комисията по заетост взе решение в срок до 30 май всички общини да информират за своите решения Председателя на Комисията. Ако общините са съгласни да усвоят отпуснатите средства от държавния бюджет, се запазва предложеното разпределение, като 2-те работни места за Роман ще се прехвърлят на други общини. Ако общините не са съгласни, Комисията по заетост ще се събере, за да заседава на 31 май. /в. "Нов зов"

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.