1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Нови продукти от Байер за стопанската 2016 г.

Нови продукти от Байер за стопанската 2016 г.

Снимка:

Химическата компания проведе годишната си дистрибуторска среща в столицата

Байер КропСайанс България за поредна година преди Коледа събра своите партньори на традиционна дистрибуторска среща в столицата. За пореден път и тази година Байер доказа, че е лидер в областта на растителната защита, а вече и в семената, заяви Ралица Янакиева, мениджър на Байер КропСайанс - България. „Отчитаме успешна 2015 година за екипа ни, може със сигурност да отбележим, че отново, благодарение на иновациите, които представихме през тази година в рапица, царевица и пшеница в лицето на Солигор, ние успяхме да се наредим в редиците на най-бързо развиващите се компании в света".

Деловата част на дистрибуторската среща започна с равносметка за изминалата 2015 година. Представени бяха успехите на Байер в световен мащаб. Компанията е най-бързо развиващата се в сферата на растителната защита, с ръст от 10,2 % за 2014 година. Байер усилено инвестира и в селекцията на семена, където бележи ръст от 19,5 %. Отличени бяха и топ продуктите на Байер в житни култури за изминалата година. На челно място при фунгицидите е Фалкон, приложен на 17 % от третираните площи у нас. При хербицидите лидерът е Секатор, с 29 %. Красноречива е картината и при царевицата, където хитовите предложения са Аденго – с 12 %, Лаудис- 11 % и Екип - с 10 %. В основната част от презентацията бяха представени новите предложения на Байер за 2016 година. Жечо Мурзов, мениджър продажби в Байер Кропсайанс България представи най-новото предложение при царевица- хербицидът Капрено зао контрол на житни плевели. За Европа тази нова технология засега ще може да се използва само в България и Унгария. Много експерименти реализира Байер в последните години и в сегмент пшеница. При тази култура Байер предлага оптимизирани схеми за справяне при различни ситуации на полето: икономична, стандартна и интензивна.

Икономичният пакет включва комбинацията от Фалкон и Солигор. При стандартната схема се предвиждат две третирания с комбинациите: Солигор плюс Сфера Макс, и Солигор  плюс Зантара. Третата - интензивната схема включва два варианта. Първият е комбинацията от Фалкон, СфераМакс и Солигор, а вторият вариант включва Солигор, Зантара и Прозаро.

И като една от най-иновативните комрании, Байер КропСайанс излиза с добри новини и при рапицата. Тук новите продукта са два фунгицида: Тилмор за справяне с фома през пролеттта и есента и Пропулс за справяне със склеротиния по време на цъфтеж, уточни Ивелин Тончев, мениджър техническо развитие в Байер Кропсайанс България. Той презентира и новите защити на опаковките на Байер срещу фалшификация -  холограмен стикер, променящ цветовете и надписите си. И след деловата част срещата продължи с тържествена вечеря, благодарности и пожелания за бъдещи съвместни успехи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.