1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. НСРЗ конфискува негоден хербицид

НСРЗ конфискува негоден хербицид

От склада в гр. Две могили са иззети 2397 литра, а от склада в София - 90 литра

Проби от хербицида Никомекс 40 СК са взети от инспектори на Национална Служба за Растителна Защита (НСРЗ). Това се случи при извършване на проверки на складове за търговия и съхранение на продукти за растителна защита.

Хербицидът Никомекс 40 СК  е показал отклонение от физичните и химични показатели, на които трябва да отговаря. Анализът на хербицида Никомекс 40 СК е извършен в Централна лаборатория за химични изпитвания и контрол към НСРЗ. Опаковки от хербицида Никомекс 40 СК с вместимост от 1 литър, са открити в два склада на територията на страната - в София и в гр. Две могили, обл. Русе.

Количествата от партидата с установено несъответствие са спрени от продажба от контролните органи на Национална Служба за Растителна Защита. От склада в гр. Две могили са иззети 2397 литра, а от склада в София - 90 литра.

Негодните за употреба количества от хербицида Никомекс 40 СК ще бъдат депонирани в специално определени за тази цел складове под контрола на Национална Служба за Растителна Защита (НСРЗ). Не отговарящите на физичните и химични показатели количества от хербицида ще подлежат на трайно депониране или унищожение съгласно Закона за управление на отпадъци.


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.