1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Обявиха награда за учен, който може да спаси планетата от климатичните промени

Обявиха награда за учен, който може да спаси планетата от климатичните промени

 

Президентът на американската компанията "Върджин Еърлайнз" сър Ричард Брансън ще даде награда в размер на 25 милиона долара на учен, който намери начин да спаси планетата от климатичните промени.

Освен милиардера, в Кампанията за спасяването на Земята се включиха и други известни природозащитници, сред които и бившият американски вицепрезидент Ал Гор. Ричард Брансън обяви в Лондон, че той и другите природозащитници отправят предизвикателство към най-големите умове на планетата.

Сър Ричард Брансън: "Предизвикателството, което отправяме аз, Ал Гор, Джим Хансън, сър Криспин Тикел и всички други известни хора, които виждате, е да спасите хиляди животински и растителни видове, да спасите човечеството. И освен личното удовлетворение, вие ще получите и 25 милиона долара за това. Единственото нещо, което ни притеснява е, че нямаме достатъчно време, така че ви призовавам да започнете да спасявате планетата още сега."

Според бившият американски вицепрезидент Ал Гор планетата има треска, от която трябва да се излекува преди да е станало прекалено късно. Според него ситуацията е предизвикателство за морала на човечеството. Международната комисия за климатичните промени смята, че все още не сме достигнали връхната точка на глобалното затопляне. Според учените до края на века средните годишни температури ще се повишат с от 2 до 4 градуса, което ще е фатално за топенето на арктическите ледове и за бъдещето на планетата./btv.bg

 

AGRO.BG 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.