1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. ООН поема грижата за глобалното затопляне

ООН поема грижата за глобалното затопляне

 

Проблемът с глобалното затопляне придобива все по-голяма гласност. Под патронажа на Световния фонд за дива природа (WWF) и Съвета за сигурност на ООН ще се проведе уникален по вида си дебат, засягащ климатичните проблеми.

Тема на разговора ще бъдат не само преките проблеми, които могат да се забележат от всеки, а също и тези в по-дългосрочен план, като експлоатацията на природните ресурси. Преките проблеми от климатичните промени, които изискват мигновени действия и дават своето отражение сега са наводненията, сушата и недостига на храна в някои региони. Очаква се ООН да създаде свои подразделения в проблемните зони, които в някаква степен да налагат контрол ограничителни мерки, съобщават от Фонда.

Съвета за сигурност към ООН също така ще има грижата да разреши проблема с енергийните източници. Ханс Веролме подчерта, че енергийните политики на правителствата по света съвсем не спомагат за решението на създалата се ситуацията. Той е на мнение, че трябва да се създаде глобална стратегия, засягаща този проблем.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.